Krop, H.A. & Ruler, J.A. van & Vanderjagt, A.J. (redactie) - Ze

Schrijver:
Titel: Zeer kundige professoren. Beoefening van de filosofie in Groningen van 1614 tot 1996.
ISBN: 9789065505439
Taal: Nederlands
Uitgever: Verloren, Hilversum
Bijzonderheden: 1997, paperback, 346 pp.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Gronigse academie kenmerkte zich in de beginperiode door een ongekende vrijheid van filosoferen. Later waren de wijsgeren eerder vertegenwoordigers van algemene, vaak internationale tendensen met typisch Nederlandse interesses en speerpunten. De hoogleraren waren niet radicaal maar op zoek naar voorzichtige vernieuwing. In deze situatie is pas de laatste 25 jaar verandering gekomen. In de zeventiende eeuw speelde de jonge hogeschool een belangrijke rol in de verspreiding van de nieuwe cartesiaanse filosofie en wetenschappelijke methode. Aan het einde van de negentiende eeuw stond Groningen opnieuw aan de wieg van wetenschappelijke vernieuwingen door het baanbrekend werk van psycholoog-filosoof Gerard Heymans. Af en toe zijn er dergelijke hoogtepunten in het wijsgerig verleden van de Groningse universiteit, maar zij vormen niet de aanleiding voor dit boek, dat de gehele geschiedenis van het Groningse academische onderwijs in de filosofie tot onderwerp heeft. Die aanleiding is veeleer gelegen in de nieuwe invulling die in de toekomst zal worden gegeven aan de plaats van de wijsbegeerte en haar docenten aan de universiteit.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.