Redactie - Vrij Beelden en Creatie.

Schrijver:
Titel: Vrij Beelden en Creatie.
ISBN: 9789066116115
Taal: Nederlands
Uitgever: V+K / Cobra Museum voor Moderne Kunst / Beeldrecht
Bijzonderheden: 1996, Gebonden met stofomslag, 128 pp. Fotografie: Henni van Beek
Prijs: € 17,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De Amsterdamse schilder Willy Boers (1905-1978) was een van de vooraanstaande exponenten van de doorbraak van de moderne kunst in Nederland na 1945. Zijn omvangrijke oeuvre, dat zich vanaf de oorlogsjaren gestaag ontwikkelde tot absoluut abstracte kunst, bestaat naast vele honderden tekeningen, litho's aquarellen, houtsneden en enkele monumentale werken, voornamelijk uit schilderijen, collages en gouaches. Het meeste werk is thans geregistreerd aan de hand van zijn nagelaten archief. Willy Boers was naast schilder, ook schrijver en theoreticus. Als (mede)oprichter en (mede)bestuurder van diverse kunstenaarsorganisaties heeft hij een essentiële rol vervuld in het Nederlandse kunstklimaat van na de oorlog. Van twee belangrijke na-oorlogse avantgarde groepen in Nederland, Vrij Beelden (1946) en Creatie (1950), is hij de grondlegger geweest. 17 jaar na het overlijden van Willy Boers, verscheen bij V+K Publishing een monografie samengesteld door kunsthistorica Elmyra van Dooren.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.