Beck, Judith S. - Basisboek cognitieve therapie

Schrijver:
Titel: Basisboek cognitieve therapie
ISBN: 9789055741168
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Intro, 1999
Bijzonderheden: 311 pagina's, paperback, bijna nieuwstaat
Prijs: € 22,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Judith S. Beck is de dochter van Aaron T. Beck, grondlegger van de cognitieve therapie.
Cognitieve therapie werd in de jaren'6o ontwikkeld als een gestructureerde, kortdurende psychotherapie bij depressie. Heden ten dage wordt deze behandelvorm toegepast bij een breed scala van psychische en psychiatrische problemen. Bij al deze toepassingen baseert men zich op een aantal basisprincipes, die in het eerste hoofdstuk van dit boek kort en duidelijk staan beschreven. in de volgende hoofdstukken beschrijft de auteur aan de hand van het praktijkvoorbeeld van Sally, een depressieve eerstejaarsstudente, hoe de therapeutische sessies gepland, gestructureerd en ingevuld kunnen worden, welke problemen zich kunnen voordoen en welke doelen nagestreefd moeten worden. Daarna worden de basale stappen in de cognitieve therapie aangereikt, met speciale instructies over hoe vaste denkpatronen van cliënten geïdentificeerd en geanalyseerd moeten worden en hoe de therapeut erop moet reageren. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een aantal handige werkbladen. De auteur legt strategieën uit die behulpzaam zijn bij het omvormen van onderliggende vooronderstellingen en overtuigingen bij de cliënt. Ook besteedt zij aandacht aan huiswerk, afronding van de therapie en terugvalpreventie.
Basisboek cognitieve therapie is de vertaling van Cognitive therapy: Basics and Beyond, dat in 1995 in Amerika werd uitgebracht. Daar werd het alom geprezen en in korte tijd verwierf het status van standaardwerk.
Verder lezen

De Leidschendammer

De Leidschendammer uit Leidschendam

Logo De Leidschendammer

ACTIE: VAN 1 MEI 2021 TOT EN MET 30 JUNI 2021 OP ALLE TITELS 10% KORTING, 15% KORTING OP BESTELLINGEN BOVEN € 250 EN 20% KORTING OP BESTELLINGEN BOVEN € 500. BESTELLINGEN BOVEN € 250 WORDEN IN MEI EN JUNI 2021 PORTOVRIJ VERZONDEN. PORTOVRIJE VERZENDING GELDT ALLEEN VOOR NEDERLAND!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beck, Judith S. - Basisboek cognitieve therapie Beck, Judith S. - Basisboek cognitieve therapie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Leidschendammer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Leidschendammer
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Leidschendammer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Leidschendammer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Leidschendammer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.