A.L.H. Hage (redactie) - Hage, A.L.H. (red.)-Desiderius Erasmus

Schrijver:
Titel: Hage, A.L.H. (red.)-Desiderius Erasmus over opvoeding, Bijbel en samenleving (nieuw)
ISBN: 9789402900064
Uitgever:
Bijzonderheden: De bijdragen in deze bundel, Desiderius Erasmus over opvoeding, Bijbel en samenleving, zijn een uitwerking van een symposium over Erasmus (1467/69-1536), georganiseerd door Driestar hogeschool naar aanleiding van zijn vijfhonderd jaar geleden ver...
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
De bijdragen in deze bundel, Desiderius Erasmus over opvoeding, Bijbel en samenleving, zijn een uitwerking van een symposium over Erasmus (1467/69-1536), georganiseerd door Driestar hogeschool naar aanleiding van zijn vijfhonderd jaar geleden verschenen Griekse editie van het Nieuwe Testament.
Deze Bijbeltekst gold eeuwenlang als de standaard. Verschillende vertalingen zijn hierop gebaseerd, waaronder de Statenvertaling. Erasmus hield zich verder intensief bezig met de vraag hoe de religieuze verdeeldheid kon worden opgeheven. Zijn opvattingen over opvoeding en onderwijs blijken ook invloedrijk onder gereformeerde pedagogen in de zeventiende eeuw. De auteurs illustreren niet alleen Erasmus’ veelzijdigheid en zijn betekenis als christenhumanist, maar schenken ook aandacht aan zijn onderbelicht gebleven invloed binnen de protestants-christelijke traditie.
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A.L.H. Hage (redactie) - Hage, A.L.H. (red.)-Desiderius Erasmus over opvoeding, Bijbel en samenleving (nieuw)