P.R. Bos-J.F. Niermeyer - Beknopt Leerboek Der Land- en Volkenk

Schrijver:
Titel: Beknopt Leerboek Der Land- en Volkenkunde Herzien door A. Jochim Leeraar aan de Hoogere Burgerschool met 5 jarigen cursus te Amsterdam
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Groningen Den Haag 1922 11e geillustreerde druk
Bijzonderheden: met veel foto's en kaarten
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Pieter Roelf (of Roelof) Bos (Groningen, 19 februari 1847 - aldaar, 22 juni 1902) was een onderwijzer eerst in het lager onderwijs en later, als leraar aardrijkskunde, aan de hbs. Onder zijn leiding zijn de eerste bosatlassen uitgegeven. Hij was de broer van Hemmo en Jan Ritzema Bos, die beiden hoogleraar waren in Wageningen.
Als zoon van een onderwijzer ging Pieter naar de kweekschool in Groningen. Daar haalde hij de akten Nederlands en aardrijkskunde. Aardrijkskunde was een nieuw vak en alle schoolboeken moesten nog geschreven worden. In opdracht van uitgever Wolters schreef 'meester' Bos een groot aantal schoolboeken en atlassen. Daarnaast tekende hij schoolplaten. Zijn eerste Schoolatlas der geheele aarde verscheen in 1877. Bos overleed in 1902, het jaar van de 15e druk.
Een van de redenen dat de atlas een succes werd is het feit dat hij relatief weinig informatie op de kaarten plaatste. Zijn motto was van Alexander von Humboldt: Nur leer scheinende Karten prägen sich dem Gedächtnisse ein. (Alleen kaarten die leeg lijken, prenten zich in het geheugen.)[1] Nederland anno 1877 kende volgens de kaart dan ook weinig plaatsen, hoewel zijn Groningen volgens de kaart een der dichtstbevolkte provincies leek.
Bos zelf was geen groot reiziger, de enige bekende buitenlandse reis was een korte trip naar Parijs. Het verhaal gaat dat uitgever Wolters hem, voor zijn 25-jarig jubileum, een reis naar Indië had aangeboden. Toen was geen cocktail beschikbaar tegen de vele tropische ziektes aldaar, maar het was in die jaren zeer gebruikelijk om preventief de blindedarm te laten verwijderen; daar kon je dan geen last meer van krijgen. Bos stierf op de operatietafel. Wolters had dus indirect meegewerkt aan het om zeep helpen van zijn succesvolste auteur[2]. Noordhoff Uitgevers stelt echter dat dit een broodjeaapverhaal is en dat Bos in 1902 aan een virusinfectie is overleden.[3]
Verder lezen

BB&His Storytellers

particulier

BB&His Storytellers uit Leusden

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P.R. Bos-J.F. Niermeyer - Beknopt Leerboek Der Land- en Volkenkunde Herzien door A. Jochim Leeraar aan de Hoogere Burgerschool met 5 jarigen cursus te Amsterdam P.R. Bos-J.F. Niermeyer - Beknopt Leerboek Der Land- en Volkenkunde Herzien door A. Jochim Leeraar aan de Hoogere Burgerschool met 5 jarigen cursus te Amsterdam P.R. Bos-J.F. Niermeyer - Beknopt Leerboek Der Land- en Volkenkunde Herzien door A. Jochim Leeraar aan de Hoogere Burgerschool met 5 jarigen cursus te Amsterdam P.R. Bos-J.F. Niermeyer - Beknopt Leerboek Der Land- en Volkenkunde Herzien door A. Jochim Leeraar aan de Hoogere Burgerschool met 5 jarigen cursus te Amsterdam P.R. Bos-J.F. Niermeyer - Beknopt Leerboek Der Land- en Volkenkunde Herzien door A. Jochim Leeraar aan de Hoogere Burgerschool met 5 jarigen cursus te Amsterdam

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BB&His Storytellers

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BB&His Storytellers
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en BB&His Storytellers een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BB&His Storytellers vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BB&His Storytellers kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.