Biller, Maxim - Als ik toch eens rijk en dood was

Schrijver:
Titel: Als ik toch eens rijk en dood was
ISBN: 9789029042789
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheden: Paperback in zeer goede staat; 1995, 215pp.
Prijs: € 3,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de realistische, verbluffend direct geschreven verhalen van Als ik toch eens rijk en dood was (Wenn ich eininal reich und tot bin, 1990), door de kritiek zowel als een verfrissend, onacademisch nieuw geluid in de Duitse literatuur begroet als verketterd omdat ze aanstootgevend zouden zijn, presenteert Maxim Biller de lezer een wereld waarover tot dusver weinig is geschreven en gesproken: de wereld van de dertigduizend in Duitsland levende joden. Met bijtend sarcasme én vaak ook sympathie laat hij de personages van deze gesloten, in de eerste plaats joodse wereld de revue passeren: de overlevenden van de holocaust, hun kinderen en kleinkinderen, vereenzaamde oude mensen, en culturele kosmopolieten, intellectuelen en zakenlieden die geteisterd worden door achtervolgings- en grootheidswaan.

Met name de jongeren onder hen worden heen en weer geslingerd tussen de opstandigheid tegen de eigen ouders, de strijd tegen de oprechte antisemieten en de huichelachtige filosemieten, en het zoeken naar een eigen joodse identiteit. Aan het slot van de verhalen deelt Biller menige klap uit - genadeloos voor de personages en genadeloos voor de lezer die op loutering en verlossing uit is.

Maxim Biller werd als kind van Russisch-joodse ouders in 1960 in Praag geboren. In 1970 emigreerde het gezin na het fiasco van de Praagse Lente naar Duitsland. Met zijn (in 1991 gebundelde) columns in het blad Tempo verwierf hij de reputatie van scherp criticus en doorbreker van taboes. In 1994 publiceerde hij een tweede verhalenbundel, Land der Vüter und Verrüter.
Verder lezen

Feestboek uit Maastricht

Logo Feestboek

Feestboek wil mooie boeken een tweede leven geven. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. Het is mogelijk om uw aankoop als cadeau te verzenden. Bij bestelling van meerdere boeken ontvangt u korting. In Maastricht en omstreken is de bezorging gratis. Literatuur * Romans * Thrillers * Biografieën * Kunst * Muziek * Psychologie * Filosofie * Geschiedenis * WOII * Religie * Heemkunde * Hobbyboeken * Schaken en meer!

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Biller, Maxim - Als ik toch eens rijk en dood was

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Feestboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Feestboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Feestboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Feestboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Feestboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.