Marvin Altner, Pieter Biesboer,Cynthia von Bogendorf Rupprath

Schrijver:
Titel: Satire en vermaak / schilderkunst in de 17e eeuw : het genrestuk van Frans Hals en zijn tijdgenoten 1610-1670
ISBN: 9789040088551
Taal: Nederlands
Uitgever: Waanders Zwolle, 2003, groot formaat zware hardcover met stofomslag, 231 pagina's
Bijzonderheden: In 1610 vestigden Esaias van de Velde en Willem Buytewech zich in Haarlem. Zij en een nieuwe generatie kunstenaars, waaronder Frans Hals, Dirck Hals, Hendrick Pot, Judith Leyster en Jan Miense Molenaer, brachten in Haarlem het genrestuk tot ontwikkel
Prijs: € 13,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw boek, Satire En Vermaak. Schilderkunst In De 17e Eeuw. Het Genrestuk Van Frans Hals En Zijn Tijdgenoten 1610-1670. Ex Libris voorin.n 1610 vestigden Esaias van de Velde en Willem Buytewech zich in Haarlem. Zij en een nieuwe generatie kunstenaars, waaronder Frans Hals, Dirck Hals, Hendrick Pot, Judith Leyster en Jan Miense Molenaer, brachten in Haarlem het genrestuk tot ontwikkeling. Vrolijke gezelschappen, buitenpartijen, ondeugende kinderen en andere komische beeldverhalen werden als thema geïntroduceerd. Adriaen Brouwer bracht het boerengenre tot nieuw leven, geïnspireerd op Pieter Brueghel. Adriaen en Isack van Ostade voerden dit specialisme vanaf 1630 naar verdere hoogten. In het werk van Jan Steen, van 1660 tot 1670 in Haarlem werkzaam, komen de stromingen van het elegante burgergezelschap en het boerengenre samen in komische voorstellingen van elegant geklede losbandige burgers afgewisseld met boerenkermisssen, dorpsfeesten en kwakzalvers. Dit boek feeft uitvoerig beeld van al deze vernieuwingen en ontwikkelingen van het Haarlemse genrestuk.
Verder lezen

Joan's Antiquariaat

particulier

Joan's Antiquariaat uit Groningen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marvin Altner, Pieter Biesboer,Cynthia von Bogendorf Rupprath - Satire en vermaak / schilderkunst in de 17e eeuw : het genrestuk van Frans Hals en zijn tijdgenoten 1610-1670 Marvin Altner, Pieter Biesboer,Cynthia von Bogendorf Rupprath - Satire en vermaak / schilderkunst in de 17e eeuw : het genrestuk van Frans Hals en zijn tijdgenoten 1610-1670

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Joan's Antiquariaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Joan's Antiquariaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Joan's Antiquariaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Joan's Antiquariaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Joan's Antiquariaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.