Kant, Peter ; Jaap de Zee ; Peter Saal e.a. - De Stelling van A

Schrijver:
Titel: De Stelling van Amsterdam. Vestingwerken rond de hoofdstad 1880-1920.
ISBN: 9789064749018
Taal: Nederlands
Uitgever: AMA-boeken, Beetsterzwaag
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 1988, 184 blz. Met foto's, kaarten, plattegronden en de bijlagen (uitvouwbare kaart en een lijst met verbeteringen en aanvullingen).
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit boek behandelt de vestingwerken rond Amsterdam die rond 1880-1920 voor de verdediging van de hoofdstad werden opgericht. Directe aanleiding voor de bouw van deze fortencirkel was de ervaring die men had opgedaan tijdens de Frans/Duitse oorlog van 1870/1. De 36 forten die van de Stelling deel uitmaken, worden individueel omschreven aan de hand van functie, geschiedenis, inrichting, bezetting en bewapening. De vooral in dit deel gebruikte vaktermen uit het vestingjargon worden achterin het boek in een alfabetisch woordenlijst verklaard. Voorts gaan de auteurs in op de Nederlandse vestingbouw in vroeger eeuwen en worden de met de Nederlandse vestingbouw gelieerde inundatiewerken, zoals de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie belicht. Het boek geeft een goed beeld (vooral historisch) van de forten zelf, terwijl de los bijgevoegde fiets- en wandelroutekaart de band legt met het heden zodat lezers de vestingwerken zelf kunnen ervaren.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.