Gellhorn, Martha - Van de grond af gezien

Schrijver:
Titel: Van de grond af gezien
ISBN: 9789050931236
Taal: Nederlands
Uitgever: Amber
Bijzonderheden: 1991, 458 pp paperback (in uitstekende staat!) Staat van het boek: 8.5
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Martha Gellhorn - Van de grond af gezien
(Amber)
ISBN 9050931235
uitgave uit 1991
458 pp paperback
(in uitstekende staat!)
Staat van het boek: 8.5

De journaliste Martha Gellhorn, geboren in 1908 in de Amerikaanse stad St Louis, mag met recht een kosmopolitisch geëngageerd schrijfster worden genoemd. In haar veelbesproken en geroemde boek Het gezicht van de oorlog laat Gellhorn zich zien als een journaliste die onverbloemd de gruwelen van de moderne oorlog aan de kaak stelt
In Van de grond af gezien zijn haar 'vredestijd'-reportages bijeengebracht Haar artikelen, in toonaangevende kranten en tijdschriften verschenen, vormen een uniek overzicht van de jaren dertig tot en met tachtig. Een lynchpartij in Mississippi in de jaren dertig wordt door Gellhorn, die als free-lance journaliste over de gehele wereld reisde, zo ongenadig fel beschreven dat de lezer van nu onverbiddelijk ooggetuige wordt ' Haar visies op het Duitse egocentrisme zijn nog steeds uiterst actueel, zoals ook haar artikelen over Oost-Europa en haar verhaal over het proces tegen Eichmann.
Tot de hoogtepunten in haar journalistieke loopbaan behoren zeker ook de artikelen over de jaren tachtig, waarin zij de zelfgenoegzaamheid van politici als Reagan en Thatcher aan de kaak stelt
De rode draad in het schrijven van Martha Gellhorn is het protest tegen onrecht, in welke vorm dit zich ook manifesteert 'Ik zou het niet kunnen verdragen te hebben geleefd, zonder mijn eigen kleine aandeel te hebben geleverd. Door te schrijven Als je toegeeft aan de gedachte dat het geen zin heeft, winnen de anderen Dan is er zelfs geen gemompel van protest te horen geweest Niet één enkel piepje.

Prijs €5,-
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Gellhorn, Martha - Van de grond af gezien Gellhorn, Martha - Van de grond af gezien Gellhorn, Martha - Van de grond af gezien

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.