HOOZEE, ROBERT - Brussel, kruispunt van culturen

Schrijver:
Titel: Brussel, kruispunt van culturen
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator, 2000
Bijzonderheden: Gebonden, Hardcover met stofomslag compleet. 330 pages, met prachtige illustraties. ISBN 9789061534563.
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Brussel, Kruispunt van culturen overloopt tweehonderd jaar Belgische cultuurgeschiedenis, geplaatst in een breder maatschappelijk verband, waarbij alle aandacht gaat naar het bruisende Brussel. In de 19e en de 20e eeuw zijn de internationale uitwisselingen zo intens dat de stad er een eigen karakter door krijgt en een van de culturele kruispunten van Europa wordt. In de bijdragen van het boek wordt gezocht naar de sterke momenten en episoden waarin de internationale dimensie duidelijk voelbaar is. Het gaat om de aanwezigheid van invloedrijke inwijkelingen of bezoekers zoals Jacques-Louis David (1748-1825), Victor Hugo (1802-1885), Pierre Joseph Proudhon (1809-1865), Karl Marx (1818-1883) of om buitenlandse realisaties die het culturele landschap van Brussel hebben getekend, zoals de Muntschouwburg of het Paleis Stoclet. De 19e-eeuwse Brusselse literaire wereld onderhield talrijke contacten met het buitenland; vele buitenlandse kunstenaars kozen de stad Brussel voor hun tentoonstellingen of concerten. Door haar openheid heeft Brussel een Europese rol gespeeld bij het ontstaan van het neo-impressionisme, het symbolisme en de art nouveau. In de 20e eeuw duiken interessante raakpunten op met het internationale modernisme. In de jaren 1920-1930 is Brussel één van de belangrijkste centra van het surrealisme. Toen de moderne kunst vanaf de jaren 1950 een mondiaal gebeuren werd, speelde Brussel met haar kunstgalerijen een vooraanstaande rol. Het belang van het hedendaagse Brussel als kruispunt wordt duidelijk door de inbreng van enkele actuele kunstenaars. Brussel, kruispunt van culturen heeft aandacht voor alle aspecten van de Brusselse cultuur, waarbij gepeild wordt naar een eigen Brusselse of Belgische artistieke visie of eigenaardigheid. Deze uitgave met een dertigtal bijdragen van nationale en internationale gerenommeerde historici en kunsthistorici o.l.v. Robert Hoozee, begeleidt de groots opgezette tentoonstelling Brussel, kruispunt van culturen, georganiseerd door Europalia in het kader van Brussel, Europese cultuurstad van het jaar 2000. Robert Hoozee is commissaris van de tentoonstelling Brussel, kruispunt van culturen, die plaats vindt in het Paleis voor Schone Kunsten van 8 september 2000 tot 5 november 2000. Hij is directeur van het Museum voor Schone Kunsten te Gent. Bij het Mercatorfonds verschenen onder zijn leiding reeds de uitgave Moderne Kunst in België (1992) en de tentoonstellingscatalogus Parijs-Brusse/Paris-Bruxelles (1996).
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

HOOZEE, ROBERT - Brussel, kruispunt van culturen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.