Felix Timmermans - Kasteelen

Schrijver:
Titel: Kasteelen
Taal: Nederlands
Uitgever: Coletan 1934
Bijzonderheden: Zeer zeldzame gelegenheidsdruk
Prijs: € 350,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Marie Gevers : "En 1900". Felix Timmermans : "Kasteelen". Anvers-Antwerpen, Coletan, 1934."

15,5 x 12 cm., oorspronkelijk omslag, geniet. Binnenwerk 80 blz. Het tweetalige boekje bevat op elke linkerbladzijde het Franstalige verhaal "En 1900" van Marie Gevers, door drukkerij Buschmann te Antwerpen gezet uit de Cochin, en rechts het verhaal "Kasteelen" van Felix Timmermans, gezet uit de Lutetia. Beide verhalen hebben tekeningen van Pieter Nauwel (mogelijk een pseudoniem). Gedrukt in zwart en blauw. Compleet en gaaf.

De winkeliers van de Antwerpse Huidevettersstraat, Leopoldstraat en Komedieplaats, verenigd als "Coletan", organiseerden van 1 december 1934 tot 31 januari 1935 hun tweede prijskamp voor hun klanten, waarbij de opdracht was om in zoveel mogelijk winkels aankopen van minstens 25 frank te doen. Ze vroegen aan Timmermans en Gevers een speciaal geschreven verhaal voor hun wedstrijdboekje. Timmermans nam dit letterlijk op en vermeldde de drie winkelstraten uitdrukkelijk in zijn kortverhaal, dat verder opvalt door zijn grote aantal gallicismen. Op elke bladzijde staat onder de verhalen een advertentie van één van de deelnemende handelaars.

Herkomst : gekocht in 1979 bij antiquariaat Vanherck in Antwerpen, voor 2.500 Bfr. De antiquaar René de Ruyter noemde het in zijn catalogus 4 (zie afbeelding) "zeldzaam, bijna onvindbaar" en dat is niet overdreven. De oplage was wellicht niet zo klein, maar de deelnemers aan de wedstrijd moesten bladzijden uitscheuren om te kunnen deelnemen, wat fataal was voor het geniete boekje.

De tekst van "Kasteelen" werd tijdens het leven van Timmermans nooit herdrukt. Het verhaal verscheen voor het eerst opnieuw in "Ongebundelde verhalen" in 1994 en later ook nog eens in jaarboek 29 van het Felix Timmermans Genootschap (2001), in beide gevallen helaas zonder enige situering of duiding bij de tekst. Zie over dit specifieke exemplaar ook "De Boekenwereld", jg. 24 nr. 2, december 2007, p.92.

Zeer zeldzaam, ik vind februari 2021 geen ander exemplaar te koop op internet en het is ook de voorbije jaren bij mijn weten nergens aangeboden. Prijs 350 euro inclusief aangetekende verzending. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Felix Timmermans - Kasteelen Felix Timmermans - Kasteelen Felix Timmermans - Kasteelen Felix Timmermans - Kasteelen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.