Peet, J., Rutten, W. - Oranje-Nassau Mijnen. Een pionier in de

Schrijver:
Titel: Oranje-Nassau Mijnen. Een pionier in de Nederlandse steenkolenmijnbouw 1893 - 1974
ISBN: 9789040085727
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: Als nieuw, Hardcover met stofomslag Veel illustraties. Inclusief dvd. 30,5 x 25 cm., 495 pag.
Prijs: € 24,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Met de oprichting van de N.V. Maatschappij tot Exploitatie van Limburgsche Steenkolenmijnen – oftewel de ‘Oranje-Nassau Mijnen’ – aan het einde van de 19de eeuw kwam de steenkolenmijnbouw in Nederland in een nieuwe fase: die van de steenkolenmijnbouw op ‘moderne’, industriële schaal. Telde Zuid-Limburg in 1893 één mijnzetel, in 1928 waren het er twaalf. Vier daarvan waren Oranje-Nassau Mijnen.

Oranje-Nassau Mijnen groeide uit tot een bedrijf waar op het hoogtepunt bijna 10.000 mensen werkten. De jaarproductie lag op 2,5 miljoen ton steenkool. Bij de ontwikkeling van de mijnbouwtechnologie liep Oranje-Nassau Mijnen lange tijd voorop. In de totstandkoming van de arbeidsvoorwaarden in de mijnindustrie speelde de onderneming een vooraanstaande rol.

De vondst van grote hoeveelheden Nederlands aardgas betekende het einde van Limburgse mijnindustrie. In 1965 werd de sluiting van de eerste mijnen aangekondigd. De laatste mijnzetel – Oranje-Nassau I – sloot in december 1974. Deze rijk geïllustreerde geschiedenis van Oranje-Nassau Mijnen bestrijkt de hele periode van de ‘moderne’ steenkolenmijnbouw in Nederlan
Verder lezen

Stokroosboeken uit Zutphen

particulier

Logo Stokroosboeken

Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief Nederland volgens geldend tarief post.nl.
Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stokroosboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stokroosboeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stokroosboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stokroosboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stokroosboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.