Debaeke, Siegfried. Lermytte, Jürgen. - Merkem in de kijker.

Schrijver:
Titel: Merkem in de kijker. Het dorp anno 1900, tijdens de Grote Oorlog en de heropbouw.
Taal: Nederlands
Uitgever: de Klaproos.
Bijzonderheden: 1995, 160 pagina's, softcover, zw/w. illustraties, mooi exemplaar.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Negentig jaar geleden was Merkem een schilderachtig dorp. Zeven molens maalden het graan voor het dagdagelijks brood. Jongemannen konden zich met een laag nummer voor twee jaar het leger inloten. De bierkarren van de plaatselijke brouwerijen dokkerden over de kasseistraten en bevoorraadden de talrijke café's. Zelfs het gemeentehuis was in een estaminet ondergebracht.

De baron was burgemeester, volksvertegenwoordiger en weldoener van het brandweerkorps en de toneelgilde.

Tachtig jaar geleden sloopte het oorlogsgeweld te Merkem alle huizen. Aanvankelijk had men her en der in het dorp vluchtelingen geherbergd. Maar tenslotte, in alle ontreddering, moest iedereen op de vlucht. Weg van de oorlogsfurie. Merkem werd een spookdorp, en in 1917 werd het platgebombardeerd.

Zeventig jaar geleden was Merkem zo goed als herboren. Een prachtig voorbeeld van durf en ondernemingsgeest, zoals in die jaren in de Westhoek heerste. De barakken, die jaren als noodwoningen gediend hadden, verdwenen. Het dorp kreeg z'n marktplein en een heus gemeentehuis. Het dorp herrees en er werd een nieuw bestaan rond de vruchten der aarde opgebouwd.
Verder lezen

Famous Grauss uit Breda

Verzendkosten: in Nederland brievenbusbestelling tot 2 kilo - € 4,10 (Track and Trace), Pakket tot 10 kg. - € 6,75 (Track and Trace). Verzending via PostNL. Is er na 24 uur geen reactie op uw vraag/bestelling, controleer dan A.U.B. uw spam-box. Wegens de hoge porto- en bankkosten kunnen er helaas geen bestellingen uit de USA meer gedaan worden.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Debaeke, Siegfried.   Lermytte, Jürgen. - Merkem in de kijker. Het dorp anno 1900, tijdens de Grote Oorlog en de heropbouw.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Famous Grauss

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Famous Grauss
  • Na uw bestelling ontvangen u en Famous Grauss een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Famous Grauss vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Famous Grauss kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.