Bendiksen, J. - De plaatsen waar wij wonen

Schrijver:
Titel: De plaatsen waar wij wonen
ISBN: 9789053306291
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: 2008, harde kaft, gebonden, nieuwstaat, past in brievenbus
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een zeer mooi fotoboek.
Voor het eerst in de geschiedenis wonen er meer mensen in steden dan op het platteland. Dit betekent echter niet dat er dus sprake is van vooruitgang. Binnenkort wonen er meer dan een miljard mensen in sloppenwijken, vaak – maar niet altijd – in erbarmelijke omstandigheden.
De afgelopen jaren documenteerde Jonas Bendiksen, een van de jongste en succesvolste leden van het fotografencollectief Magnum, het leven in vier sloppenwijken van vier verschillende steden op drie verschillende continenten: Nairobi ( Kenia, Afrika), Mumbai (India, Azië), Jakarta (Indonesië, Azië) en Caracas (Venezuela, Zuid-Amerika). Zijn uitbundige foto's vangen de diversiteit van persoonlijke verhalen en verwachtingen die te vinden zijn in deze dichtbevolkte plaatsen, die ondanks wat er gewoonlijk gedacht wordt niet alleen maar plaatsen van armoede en ellende zijn, maar ook de entree kunnen zijn naar een beter leven. Juist omdat de sloppenwijken immens groot zijn, vaak met een miljoen inwoners of meer op een paar vierkante kilometer, en zich in of rondom inmiddels zeer dure steden kunnen bevinden, wonen er ook mensen uit de sociale middengroepen, zoals dokters, ingenieurs en advocaten. Wel worden de bewoners constant bedreigd door het gebrek aan gezondheidszorg, sanitaire voorzieningen en elektriciteit. Ook een soms afschrikwekkende en anarchistische vorm van geweld staat een 'gewoon' leven danig in de weg.

De plaatsen waar wij wonen bevat twintig dubbele uitslaanders, die elk de vier muren van één huis laten zien. Op de bladzijden ertussen vertellen de bewoners van de huizen over hun leven. Met een inleiding van Philip Gourevitch, redacteur Paris Review.
Verder lezen

Boekenbeurs Venlo uit Venlo

Logo Boekenbeurs Venlo

Verzendkosten volgens de tarieven 2021 van PostNL. Wij zijn een Stichting en verkopen voor het goede doel. Bent u niet tevreden dan kunt u het boek terugsturen en betalen wij u de aankoopkosten terug. Bestel meer boeken en bespaar op verzendkosten. Vanaf 35 euro in NL geen verzendkosten.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bendiksen, J. - De plaatsen waar wij wonen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenbeurs Venlo

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenbeurs Venlo
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenbeurs Venlo een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenbeurs Venlo vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenbeurs Venlo kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.