Thomas Matei - Al wat in de kerck noodig is. De Antwerpse beeld

Schrijver:
Titel: Al wat in de kerck noodig is. De Antwerpse beeldhouwers Van der Neer (1700-1838) sculpture.
ISBN: 9789065691064
Taal: Nederlands
Uitgever: KVAB, Brussel, 2013
Bijzonderheden: Als nieuw, Uitstekende staat. Met mooie illustraties. Zeldzaam boekwerk.
Prijs: € 37,90 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Auteur Thomas Matei legt in deze uitmuntende studie de focus op het 18de ?eeuwse atelier van de familie Van der Neer. Dit beeldhouwersgeslacht uit Antwerpen ontpopte zich in de loop van de jaren 1700 tot een van de belangrijkste - zoniet de allerbelangrijkste - vertegenwoordigers van de rococostijl in de Oostenrijkse Nederlanden. Eerder was al bekend dat de beeldhouwers van de familie Van der Neer verwant zijn aan de kunstschilders Van der Neer uit Amsterdam. Door nieuw en aanvullend onderzoek brengt Thomas Matei aan het licht dat de Van der Neers uit Antwerpen ook verbonden zijn aan twee verschillende 19de-eeuwse beeldhouwateliers (het atelier van Hendrik Peeters-Divoort uit Turnhout en het atelier van Johan Jozef Peeters uit Antwerpen). Terwijl men tot nog toe meende dat deze ateliers volledig onafhankelijk waren, blijkt nu dat de familie Van der Neer haar ambacht ongeveer twee eeuwen lang bleef uitoefenen, zij het dan wel met een naamsverandering. Deze lange continuiteit van het atelier laat toe stilistische wijzigingen alsook blijvende waarden in hun oeuvre vast te stellen. Een gedetailleerde beschrijving van hun belangrijkste opdrachten geeft inzicht in een aantal praktische en economische aspecten van het beeldhouwersambacht. Met zijn onderzoek naar deze veelzijdige en flexibele beeldhouwers en hun atelier werpt de auteur een verfrissend licht op de beeldhouwkunst in de 18de eeuw. Thomas Matei studeerde af als licentiaat in de kunstwetenschappen aan de KULeuven in 2005. Deze publicatie vloeit voort uit zijn licentiaatsverhandeling. Hij is sinds 2006 werkzaam bij het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur vzw als medewerker en registrator. In die hoedanigheid werkt hij mee aan verschillende projecten rond religieus erfgoed en stelt hij inventarissen op van kerkelijke en monastieke kunstcollecties. Hij is tevens aangesteld als wetenschappelijk medewerker in het Museum Abdij van Park te Heverlee en is betrokken bij de restauratie en herbestemming van deze norbertijnenabdij tot erfgoedsite en museum.
Verder lezen

HET KOOPJE uit Baarle-Nassau

particulier
BESTE KLANT,
IK VERZEND UW BOEKEN AAN KOSTPRIJS IN EEN SPECIALE LUCHTKUSSENTJESVERPAKKING.
GEEN HOGE INTERNATIONALE VERZENDKOSTEN. NEDERLAND EN BELGIË BETALEN HUN EIGEN NATIONALE TARIEF.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij HET KOOPJE

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met HET KOOPJE
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en HET KOOPJE een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van HET KOOPJE vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • HET KOOPJE kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.