Niekerk, Marlene van - Agaat

Schrijver:
Titel: Agaat
ISBN: 9789021438436
Taal: Nederlands
Uitgever: Querido
Bijzonderheden: 2010, 8e druk, 583 pp hardcover gebonden (in goede staat!, bladsneden licht bevlekt) Staat van het boek: 8.5-9.0
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 6,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Marlene van Niekerk - Agaat
(Querido - Amsterdam)
ISBN 9789021438436
8e druk 2010
583 pp hardcover gebonden
(in goede staat!, bladsneden licht bevlekt)
Staat van het boek: 8.5-9.0

Milla Redelinghuys kan op haar sterfbed alleen nog met de ogen spreken. Haar zwarte huishoudster Agaat verzorgt haar zij is de enige die Milla begrijpt. Terwijl Milla haar zware leven overdenkt in de lege kamer van de stille plaas, leest Agaat Milla's dagboeken aan haar voor. Zo komt langzaam het tragische verleden aan het licht dat deze vrouwen bindt en uiteendrijft.Marlene van Niekerk heeft met Agaat een meesterwerk geschreven, een roman van wereldklasse die zoveel meer is dan het verslag van een aftakeling. Als aan het einde duidelijk wordt hoe de vrouwen tegenover elkaar zijn komen te staan, is het moeilijk een kant te kiezen. En precies dát is de ware tragedie.
Recensie(s)
De Zuid-Afrikaanse schrijfster (1954) schreef eerder 'Triomf' (roman) en 'De vrouw die haar verrekijker had vergeten' (verhalen), twee zeer goed ontvangen boeken. Deze nieuwe roman is in alle opzichten monumentaal: vuistdik, onvergetelijk, majestueus, kortom: een meesterwerk. De auteur vertelt het verhaal van een oude blanke vrouw, een terminale ALS-patiente die verzorgd wordt door haar zwarte meid op hun boerderij in Zuid-Afrika. Tijdens dit proces passeert hun levenslange gezamenlijke verleden de revue en wordt de lezer deelgenoot van de geleidelijke machtsovername, de strijd, maar ook de vriendschap, de onontkoombaarheid van hun situatie. De roman is briljant gecomponeerd en aangrijpend (en humoristisch) van taal, en zowel een indringende psychologische roman als een metafoor voor Zuid-Afrika. Internationaal staat het boek op doorbreken. De Nederlandse vertaling is Nijhoffprijs-waardig. Wie dit boek gelezen heeft, houdt nog jaren stof tot nadenken. In onze literatuur kent deze roman zijn gelijke niet. Kleine druk.

Prijs €7,50
Verder lezen

Stanley&Livingstone

Stanley&Livingstone uit Utrecht

Logo Stanley&Livingstone

Van Harte Welkom bij Stanley&Livingstone!
GRATIS verzending bij besteding van €20,- of meer (naar Belgie €25,-), nog eens 10% KORTING bij besteding van €40,- of meer.
U kunt kiezen uit een gevarieerd en alsmaar groeiend aanbod aan literatuur en romans, Engelstalige, Franstalige, Duitstalige en ook Spaanstalige boeken, maar ook Esoterie, Psychologie en Filosofie.
Alleszins de moeite waard om eens rond te kijken!
ZIEN WAT U KOOPT!
Alle boeken zijn ruimschoots voorzien van foto's zodat u een goed beeld krijgt van het boek. De staat van het boek is vaak omschreven en voorzien van een cijfer op de schaal van 1 tot 10. 10 = Nieuwstaat.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Niekerk, Marlene van - Agaat Niekerk, Marlene van - Agaat Niekerk, Marlene van - Agaat

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stanley&Livingstone

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stanley&Livingstone
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stanley&Livingstone een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stanley&Livingstone vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stanley&Livingstone kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.