hotz, F.B. - Ernstvuurwerk

Schrijver:
Titel: Ernstvuurwerk
ISBN: 9789070038229
Uitgever: E.C.I.
Bijzonderheden: 178, Gebonden met s.o. redelijke staat 262 pag Ernstvuurwerk (1978) sluit naadloos aan bij het in 1976 enthousiast ontvangen debuut Dood weermiddel en andere verhalen. Hotz bewees ermee geen curieuze eendagsvlieg te zijn, maar een schrijver met een c
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Ernstvuurwerk (1978) sluit naadloos aan bij het in 1976 enthousiast ontvangen debuut Dood weermiddel en andere verhalen. Hotz bewees ermee geen curieuze eendagsvlieg te zijn, maar een schrijver met een consequent volgehouden stijl en een bijzonder eigen thematiek die draaide om schuld en boetedoening. In Ernstvuurwerk zijn drie genres waarin Hotz excelleerde, ruim vertegenwoordigd: historische verhalen, jazzverhalen en autobiografische verhalen. In het titelverhaal Ernstvuurwerk zijn we getuige van een brand in een vuurwerkfabriek in Leiden, halverwege de negentiende eeuw. Om van zijn angst voor vuur af te komen, meldt de hoofdpersoon zich als soldaat in de Krimoorlog. Voorts staan in Ernstvuurwerk verhalen over een arm maar vrolijk groepje jongens dat zich in de jaren vijftig met bijna religieuze toewijding toelegt op blanke jazzmuziek uit de jaren twintig. En dan zijn er nog de verhalen over een gezin dat na de onbezorgde jaren twintig tijdens de crisis in verval raakt. Ernstvuurwerk wordt bekroond met de Bordewijkprijs en maakte van de geheimzinnige debutant een schrijver met een eigen, blijvend geluid.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

hotz, F.B. - Ernstvuurwerk

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.