GENET, JEAN (1910 - 1986) - De meiden - Onder toezicht - Het ba

Schrijver:
Titel: De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij, Amsterdam. 1966. Eerste druk. Paperback (ingenaaid). Papieren band met een plastic laagje. 283 pp. 12½ x 20 x 2½ cm. 344 gr. Oorspronkelijke titels: 'Les bonnes', 1947 - vertaling Hans Roduin; 'Haute surveillance', 1947 - vertaling Jac
Bijzonderheden: Naam en datum op Franse pagina. Leesvouw op rug. Slijtagesporen aan hoeken voorplat. Net exemplaar. In prima staat.
Prijs: € 6,25
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
GENET, JEAN (1910 - 1986)
De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers
De Bezige Bij, Amsterdam. 1966. Eerste druk. Paperback (ingenaaid). Papieren band met een plastic laagje. 283 pp. 12½ x 20 x 2½ cm. 344 gr. Oorspronkelijke titels: 'Les bonnes', 1947 - vertaling Hans Roduin; 'Haute surveillance', 1947 - vertaling Jacoba van Velde; 'Le balcon', 1956 - vertaling Hans Croiset; 'Les nègres', 1958 - Vertaling Hans Croiset. Literaire Reuzen Pocket LRP 176. Omslag Karel Beunis.

De vijf toneelstukken van Jean Genet zijn verrassende Grand Guignolstukken over de onmenselijkheid van de mens jegens de mens. Twee van die stukken zijn achter de tralies geschreven: De meiden, waarin twee dienstboden hun vijandschap tegenover de mevrouw des huizes uiten en tenslotte in daden omzetten; en Onder toezicht, waarin drie gevangen zittende misdadigers zich te buiten gaan aan wensdromen over gruwelen, die plotseling werkelijkheid worden. De overige drie, Het balkon, De negers en zijn laatste stuk, Les paravents (over de verhouding tussen de Algerijnse Arabieren en de Franse kolonisten), zijn geschreven sedert hij in 1948 in vrijheid is gesteld nadat president de president hem gratie had verleend op verzoek van illustere mede-literatoren als Cocteau, Gide en Sartre.

Genet's werken zijn smalend 'wraakoefeningen' genoemd; zelfs heeft men hem als 'de meest verdorven auteur die thans voor het toneel schrijft' betiteld. Ondanks zijn privéleven, waaraan zoveel publiciteit is gegeven, heeft men hem begroet als 'de belangrijkste schrijver die sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk is verschenen' uitgeroepen. De aanbevelingsbrieven die men Genet als toneelschrijver kan meegeven zijn indrukwekkend: , dat, zoals een recensent het heeft uitgedrukt, de indruk wekt alsof 'de wereld één groot bordeel is dat door fetisjisten met hoogmoedswaanzin bezocht wordt', is in 1960 het beste stuk van Broadway geworden, en sindsdien is er een film van gemaakt. Een ander bekroond stuk van Genet, De negers, heeft een rolbezetting die uit louter negers bestaat die op primitieve wijze de rituele schofferingen van een blanke vrouw opvoeren. Beide stukken hebben van Londen toe Los Angeles een record aantal opvoeringen op hun naam.


Naam en datum op Franse pagina. Leesvouw op rug. Slijtagesporen aan hoeken voorplat. Net exemplaar. In prima staat.

BOOKNUMBER: 23521
Verder lezen

Willy Demacker Books

zakelijk

Willy Demacker Books uit Amsterdam

Logo Willy Demacker Books

Let op: uit ervaring blijkt dat ons antwoord via Boekwinkeltjes in uw Spam-box terecht kan komen. Lijkt het erop dat u geen antwoord krijgt? Kijk daar dan even !!! Het overgrote deel van onze boeken staat (nog) niet online.
Mail (info@demacker.nl) of bel/app (0633 700 886) wanneer u een titel zoekt.
Niet geschoten is altijd mis.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

GENET, JEAN (1910 - 1986) - De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers GENET, JEAN (1910 - 1986) - De meiden - Onder toezicht - Het balkon - De negers

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Willy Demacker Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Willy Demacker Books
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Willy Demacker Books
  Kamer van Koophandel nummer: 33184475
  NL001115019B37
  www.demacker.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en Willy Demacker Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Willy Demacker Books vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Willy Demacker Books kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.