Roger Hessel - Lionel Bauwens, de onvergetelijke Tamboer

Schrijver:
Titel: Lionel Bauwens, de onvergetelijke Tamboer
Taal: Nederlands
Uitgever: Schoonbaert, Brugge, 1984
Bijzonderheden: Lijvige biografie met 890 marktliedjes
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Lionel Bauwens, de onvergetelijke Tamboer. Roger Hessel. Drukkerij Schoonbaert, Brugge, 1984."

25 x 19 x 7 cm., verguld bruin uitgeverslinnen in prima staat. Uitvoerige biografie van de populaire Vlaamse marktzanger "Tamboer", Lionel Bauwens (1892-1974), die fortuinen verdiende aan de zelf geschreven marktliederen die hij op kermissen en markten verkocht, maar die fortuinen weer kwijtspeelde aan processen vanwege zijn ongezouten teksten. "Fortuinen" mag men letterlijk nemen. Zo dubbelde Tamboer bij de bevrijding in 1944 zijn prijs voor zijn gelegenheidsliedjes van 5 naar 10 frank, en hij verkocht er 2.000 van. Hij financierde er zijn auto, zijn woning en zijn café mee. Tamboer zong vooral in Oost- en West-Vlaanderen maar kwam ook in Antwerpen, Limburg en Zeeuws-Vlaanderen zingen.

Na de biografie drukt Hessel 890 liedjes af, deels met de muziek. De onderwerpen variëren van klassieke Nieuwjaarsliederen over liefdesliedjes, soldatenliederen, oorlogsliederen, ambachtslieden, sociale liederen, sportliederen, en tenslotte de liedjes die gingen over actuele gebeurtenissen zoals de beruchte "moorden van Beernem," gezinsdrama's, passionele moorden, overvallen, ongevallen, enzovoort. Prachtig tijdsdocument. Met foto's. Prima staat.

Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roger Hessel - Lionel Bauwens, de onvergetelijke Tamboer

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.