Cohen, H.F. - A.E. Cohen als geschiedschrijver van zijn tijd

Schrijver:
Titel: A.E. Cohen als geschiedschrijver van zijn tijd
ISBN: 9789085061830
Taal: Nederlands
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: 2005, Gebonden
Prijs: € 6,50
Verzendkosten: € 6,75 (binnen Nederland)
Meer info:
A.E. Cohen als geschiedschrijver van zijn tijd 1e druk is een boek van J.C.H. Blom uitgegeven bij Uitgeverij Boom. ISBN 9789085061830

A.E. Cohen (1913-2004) was een veelzijdig historicus. Toen Cohen, Huizinga's laatste promovendus, in 1960 hoogleraar middeleeuwse geschiedenis werd, had hij al een complete loopbaan achter de rug. Na de oorlog, die hij als onderduiker overleefde, kwam hij in dienst van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie. Hij reisde naar Duitsland om er de nazi-archieven te raadplegen, woonde de processen in Neurenberg bij en ondervroeg in Dachau Generalkommissar Friedrich Wimmer, de gewezen rechterhand van Seyss-Inquart. Cohen was als adjunct-directeur een spilfiguur van het RIOD, maar kwam ook regelmatig in botsing met zijn directe chef Loe de Jong.

Dat A.E. Cohen meer was dan een voortreffelijk bestuurder en een begenadigd docent, blijkt uit deze bloemlezing van zijn artikelen, waarvan het grootste deel over de Tweede Wereldoorlog gaat. De bundel besluit met delen van zijn lange vraaggesprek met Wimmer in 1947, waarbij de lezer rechtstreeks inzage krijgt in de gedachtewereld van een der hoogste Duitse gezagsdragers in Nederland.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cohen, H.F. - A.E. Cohen als geschiedschrijver van zijn tijd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij van der Linden boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met van der Linden boeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en van der Linden boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van van der Linden boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • van der Linden boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.