Schaik, T.H.M. van - Aartsbisschop in oorlogstijd - een portret

Schrijver:
Titel: Aartsbisschop in oorlogstijd - een portret van kardinaal De Jong
ISBN: 9789030408499
Taal: Nederlands
Uitgever: Gooi & Sticht
Bijzonderheden: 1996, paperback, 106 pagina's. Past in brievenbus
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Kardinaal De Jong was van 1935 tot 1955 aartsbisschop van Utrecht. Gedurende de bezetting groeide hij uit tot een nationale figuur, en belichaamde hij het geestelijk verzet tegen het nazisme. Allerlei pogingen om hem te intimideren en tot inschikkelijkheid te bewegen, mislukten doordat hij vond dat hij niet mocht zwijgen. Met ongeduld wachtte bij met zijn medewerkers op een publiek protest van de paus tegen de jodenvervolging. Dat bleef uit. Wel benoemde paus Pius XII hem na de oorlog tot kardinaal. Uit de verte bewonderde de paus de Nederlandse bisschoppen, maar hij volgde hen niet na. Aartsbisschop De Jong speelde zijn rol niet omdat hij die ambieerde. Het liefst had hij zich zijn hele leven gewijd aan de studie van de kerkgeschiedenis. In dat vak had hij, voordat hij bisschop werd, twintig jaar les gegeven op het grootseminarie Rijsenburg. Een befaamd vierdelig Handboek der kerkgeschiedenis was de vrucht van die periode. Na de oorlog streefde de kardinaal naar de heroprichting van de roomse zuil als bolwerk tegen het rode gevaar en de secularisatie van de westerse samenleving. Aan het slot van dit boek schetst de auteur een portret van Jan de Jong, een Fries met een grote gehechtheid aan zijn geboorte-eiland Ameland, een toegewijd historicus en een eenvoudige Utrechtse priester, die zo'n wijs bestuurder bleek in de kritieke jaren 1940-1945.
Verder lezen

Boekenbeurs Venlo uit Venlo

Logo Boekenbeurs Venlo

Verzendkosten volgens de tarieven 2021 van PostNL. Wij zijn een Stichting en verkopen voor het goede doel. Bent u niet tevreden dan kunt u het boek terugsturen en betalen wij u de aankoopkosten terug. Bestel meer boeken en bespaar op verzendkosten Vanaf 35,00 geen verzendkosten.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schaik, T.H.M. van - Aartsbisschop in oorlogstijd - een portret van kardinaal De Jong

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenbeurs Venlo

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenbeurs Venlo
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenbeurs Venlo een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenbeurs Venlo vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenbeurs Venlo kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.