Christyn, Jan Baptist - Costumen ende rechten der stadt van Bru

Schrijver:
Titel: Costumen ende rechten der stadt van Brussel
Taal: Nederlands
Uitgever: Michiel Knobbaert 1682
Bijzonderheden: Interessante stadsrechten en reglementen van Brussel
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Costumen ende rechten der stadt van Brussel. (samengesteld door Jan Baptist Christyn).
't Antwerpen, By Michiel Knobbaert, Boeck-drucker bij het Professen-huys in S. Peeter, 1682."

Folio, 37 x 27 cm., herbonden in kartonnen band met marmerpapier, in beschermend foedraal. Dit zijn de bladzijden 121 tot 212 uit de tweedelige verzamelband "Brabandts Recht, dat is Generale costumen vanden lande ende hertoghdomme van Brabandt midtsgaders van het hertoghdom van Limborgh, stede ende lande van Mechelen"

Deze lijvige uitgave bevat de rechten van 30 steden, waaronder Antwerpen, Leuven, Brussel, Den Bosch, Vilvoorde, Herentals, Zoutleeuw enz. Elk deeltje had een eigen titelbladzijde (met mooie kopergravure) en werd ook afzonderlijk verkocht door Knobbaert.

Dit deeltje bevat ongeveer de helft van het stuk over de rechten en costumen van Brussel en omvat onder meer het handelsrecht, het huwelijksrecht, de kinderrechten, de bouwvoorschriften, de handel en de beroepsgilden. De bladzijden 213 - 300 met de historische reglementen vanaf 1545 ontbreken, vermoedelijk omdat die minder actueel belangrijk waren.

Zeer interessante lectuur om de toenmalige organisatie van de stad en de manier van samenwonen te begrijpen. Gedrukt op stevig gevergeerd papier, het geheel in prima staat.

Google Books teeCnJym5zAC, Worldcat OCLC 901887044, STCV 3119681 (de meeste bekende exemplaren zijn onvolledig). Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Christyn, Jan Baptist - Costumen ende rechten der stadt van Brussel Christyn, Jan Baptist - Costumen ende rechten der stadt van Brussel Christyn, Jan Baptist - Costumen ende rechten der stadt van Brussel Christyn, Jan Baptist - Costumen ende rechten der stadt van Brussel

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.