Baron De Waha e.a. - Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier

Schrijver:
Titel: Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier
Taal: Frans
Uitgever: C.& I. (Alfons de Ridder), 1924
Bijzonderheden: Succulente prestige-uitgave van Alfons de Ridder
Prijs: € 75,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier. 1874-1924. (achteraan) Drukkerij Van Dieren voor S.A. d'Editions C.& I. Anvers, z.d. (1924)"

32 x 26 cm., oorspronkelijk wit uitgeversomslag beduimeld, rug kapot, te herbinden. 130 genummerde plus 2 ongenummerde bladzijden, plus diverse illustraties (foto's, reproducties) buiten de tekst. Dit is één van de 150 kop-exemplaren, gedrukt op Keizerlijk Japans papier, en op de pers genummerd en op naam gedrukt.

Prestigieuze luxe-uitgave ter ere van het vijftigjarige priesterjubileum van de Belgische kardinaal Mercier in 1924, uitgegeven door de Société Anonyme d'Editions Commerciales et Industrielles, waarachter onder meer de Antwerpse zakenman Alfons De Ridder schuilging, beter bekend als schrijver Willem Elsschot.

Succulente typografie in rood en zwart, met grote vette letter en bladversiering (sierletters, ornamenten) van mede-uitgever René Leclercq. De uitgave, met als lokkertje vooraan een brief van kardinaal Mercier aan de uitgevers, was een succes in katholiek België: er kwam al snel een tweede druk, en na de dood van Mercier in 1926 volgde een derde, aangepaste druk.

Literatuur: Vic van de Reijt, "Elsschot, Leven en werken van Alfons De Ridder", blz. 141-142 en 154-155 en 388. Van de Reijt zegt ten onrechte dat alle exemplaren op Japans papier in leder werden gebonden: dit exemplaar dus al zeker niet.

De gewone exemplaren van dit werk zijn niet zeldzaam, maar de op naam gedrukte exemplaren op Japans zie je niet vaak. Prijs 75 euro plus 10 voor aangetekende verzending in België en Nederland. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Baron De Waha e.a. - Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier Baron De Waha e.a. - Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier Baron De Waha e.a. - Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier Baron De Waha e.a. - Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier Baron De Waha e.a. - Mémorial Jubilaire du Cardinal Mercier

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.