Ellen Wardwell Lee - Neo-impressionisten

Schrijver:
Titel: Neo-impressionisten
ISBN: 9789066301320
Taal: Nederlands
Uitgever: WBOOKS
Bijzonderheden: 1993, Gebonden goede staat In dit unieke boek worden vele grote kunstenaars met hun oeuvre ten tonele gevoerd. Voor kunstliefhebbers is dit dan ook een waardevol kijk- en leesboek.
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In 1886 presenteerde Georges Seurat een aantalopzienbarende schilderijen. Zich baserend op recente ontdekkingen op het gebied van de optica en kleurtheorieën legde hij zich toe op zorgvuldig opgebouwde composities die geheel bestonden uit stippen van pure kleur. De techniek werd ook wel pointillisme genoemd. Zijn werk creëerde een waar schandaal. Dit rijk geïllustreerde kunstboek behandelt de bloeiende stroming die met het werk van Seurat ontstond. De kunstenaars noemden zich neo-impressionisten omdat ze zich wilden afzetten tegen de intuïtieve methode van de impressionisten.
Kunstenaars als Signac en Angrand sloten zich bij hen aan en in 1886 kwam ook Vincent van Gogh in Parijs in aanraking met deze nieuwlichters. Deze confrontatie liet Van Goghs werk niet onberoerd, ook al hanteerde hij de stippeltechniek op een onorthodoxe wijze.
In deze schitterende uitgave wordt het werk besproken van grote kunstenaars als Seurat, Signac en Toulouse-Lautrec. Veel van hun schilderijen worden in kleur afgebeeld.
Het neo-impressionisme is niet tot bovenstaande groep beperkt gebleven. De invloed op Belgische en Nederlandse kunstenaars in de jaren tachtig en negentig was groot. Bovendien beleefde de stroming rond 1900 een tweede bloei, waarin vooral Toorop in Nederland de toon aangaf. Ook Mondriaan en Sluyters zijn door hun ideeën beroerd. Ook van hen zijn schilderijen afgebeeld. De auteurs, waaronder Ellen W. Lee en Van Gogh-kenner Roland Pickvance, gaan dieper in op de invloed die het neo-impressionisme heeft gehad, bijvoorbeeld op het werk van Van Gogh.
In dit unieke boek worden vele grote kunstenaars met hun oeuvre ten tonele gevoerd. Voor kunstliefhebbers is dit dan ook een waardevol kijk- en leesboek.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ellen Wardwell Lee - Neo-impressionisten

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.