Vereijken, Rob - Stadsnatuur / Van Affeseervogel tot Zoemende w

Schrijver:
Titel: Stadsnatuur / Van Affeseervogel tot Zoemende wingerd
ISBN: 9789082615708
Taal: Nederlands
Uitgever: KNVV - afdeling Tilburg
Bijzonderheden: Paperback in nieuwstaat. Verzk zijn 3,95 euro (en dan kan er nog een vergelijkbaar boek bij)
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bioloog Rob Vereijken schreef een aardig boek over stadsnatuur. Want in de stad Tilburg is veel en flora en fauna te vinden en vaak is dat hele bijzondere. Stadsecologen als Henk Moller Pillot en Henk Kuiper wezen daar eerder al op. Het boek van Rob verscheen november 2016 en draagt als titel 'Stadsnatuur, van Affeseervogel tot Zoemende wingerd'. Het is een bundeling van de columns die Rob de afgelopen twaalf jaar schreef voor de Tilburgse Koerier.

Presentator Frans Post is benieuwd naar de titel: wat is een Affeseervogel?
Het blijkt dat Rob rond de carnaval een paar koperwieken had gezien. Een bijzondere vogel. Toevallig deed hij de tuinen van de Tilburgse Tuinstraat aan. "Je moet vlug zijn, want ze zijn net zo snel weer weg," weet Rob. "De koperwiek is constant druk. Op zijn Tilburgs gezegd met het affeseren, affeseren [een verbastering van het Franse avancer, red]. Het beestje is kortom altijd bezig, ik vond hem echt een affeseervogel."

Tweede vraag: wat moeten we verstaan onder stadsnatuur?
"Alles wat spontaan leeft en ontstaat in de stad," komt het antwoord direct. "De Lindeboom op de Heuvel vind ik geen natuur. Maar alles wat er op afkomt wel! Op dezelfde manier is alles wat op het trottoir groeit, puur natuur. Daarom stimuleer ik de gemeente ook om niets te doen aan groenonderhoud. Dan krijg je puur natuur in de stad."

Rob ziet overal natuur opbloeien. Neem bijvoorbeeld zijn eigen woonstraat, de Pironstraat in Oud Noord. "Op het oog een hele saaie straat, er is geen boom te zien. Toch groeit er van alles tussen de stoeptegels. Er hebben bijenwolven gezeten, mieren, er groeien paardebloemen, zilvermos, allemaal in dat straatje. Op de Regte Heide leeft helemaal niets, bij mij in de straat gebeurt het!"

Ook op parken heeft Rob een onorthodoxe visie. Hij heeft niet zo op officiële parken maar soms ontstaat min of meer per ongeluk een mooi voorbeeld. Het Regenboogparkje bijvoorbeeld. Het ligt verscholen achter CZ bij de Regenboogstraat. Het is min of meer als een hoekje blijven liggen, en toch heeft zich daar een plas met kikkers en plantjes ontwikkeld. Daar geniet hij dubbel van.

De plannen voor het Spoorpark op het oude Van Gend & Loosterrein vervullen hem met skepsis. "Zo'n regiegroep zegt dan: wij gaan hier mooie natuur maken. Maar een park aanleggen levert nog geen natuur op. Bij de ingang van het park komt bijvoorbeeld een woontoren. Maar die wordt precies aangelegd op het stukje grond waar nu rijke natuur te vinden is."
Verder lezen

de Koopjeskoffer uit Goirle

Logo de Koopjeskoffer

Wat leuk dat je (misschien wel) iets gaat bestellen in mijn winkeltje!
Vaak kan er nog een boek (of meerdere boeken) bij je bestelling voor dezelfde verzendkosten.
Om makkelijker te zoeken tussen mijn andere boeken op categorie, trefwoord etc. kun je ook op de website kijken, www.dekoopjeskoffer.nl.
Verder staan er veel boeken ook op marktplaats, en kun je me vinden op Facebook en Instagram.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vereijken, Rob - Stadsnatuur / Van Affeseervogel tot Zoemende wingerd Vereijken, Rob - Stadsnatuur / Van Affeseervogel tot Zoemende wingerd

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij de Koopjeskoffer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met de Koopjeskoffer
  • Na uw bestelling ontvangen u en de Koopjeskoffer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van de Koopjeskoffer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • de Koopjeskoffer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.