Cunningham, Scott - Wicca-handboek Gids voor de individuele

Schrijver:
Titel: Wicca-handboek Gids voor de individuele beoefenaar
ISBN: 9789069635545
Taal: Nederlands
Uitgever: Altamira Becht
Bijzonderheden: 2007 5e druk / paperback / 232 pag. / 307 gram / gelezen en in goede staat
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Wicca-handboek is een positieve en praktische introductie van Wicca: een zachtmoedige natuurreligie, waarbij eerbied voor de creatieve krachten van de natuur, gesymboliseerd door een Godin en een God, centraal staat. Wicca-expert Scott Cunningham, auteur van meer dan dertig boeken, richt zich met dit boek tot de individuele beoefenaar van Wicca. Veel boeken over Wicca zijn gericht op groepen (covens) beoefenaars, waar de beginneling niet makkelijk mee in contact komt.
Volgelingen van Wicca, door sommigen 'moderne heksen' genoemd, hebben een positieve levensinstelling die sterk contrasteert met de zwarte kijk op de mensheid die de modale toverkol kenmerkt. Cunningham vermijdt daarom de termen heks en hekserij, al beseft hij als geen ander dat velen het met dit onderscheid niet zo nauw nemen. Wicca heeft een lange traditie en is stevig geworteld in het sjamanisme, hetgeen terug te vinden is in de manier waarop bijvoorbeeld met rituelen wordt omgegaan.
Wicca-handboek bestaat uit drie delen: theorie (zoals de rol van magie, muziek en dans), praktijk (oefenstof voor het uitvoeren van rituelen), en Cunninghams eigen interpretatie van de fameuze handleiding The Book of Shadows (de fundamentele technische handleiding die in bijna alle Wicca-kringen wordt gebruikt).
Recensie(s)
De wicca (of hekserij) is een natuurreligie die recentelijk vooral in Amerika en Engeland enorm populair is geworden onder jongeren. Die zijn van mening dat de traditionele godsdiensten weinig oog hebben voor het natuurlijke milieu en juist dat staat in wicca centraal. We moeten dan niet denken aan Harry Potter, zwarte magie of satanisme want daarmee heeft de zachtaardige wicca niets te maken. Er zijn geen vast omschreven doctrines en de wicca kent ook nauwelijks enige vorm van organisatie. Dat komt ook in dit boek duidelijk naar voren. De schrijver richt zich op theorie en praktijk van de wicca en dan met name op de individuele wijze waarop men zich in deze godsdienst kan bekwamen. Juist omdat iedereen min of meer naar inzicht wicca kan beoefenen, is het niet eenvoudig om te beoordelen in hoeverre bepaalde bronnen gezaghebbend zijn of niet. Daarom is het aan te bevelen dat de lezer zich verder orienteert. Door de verwachte toevloed van literatuur over dit onderwerp is die mogelijkheid volop aanwezig; ook het internet, met name Engelstalige sites, geeft overvloedige informatie.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cunningham, Scott - Wicca-handboek  Gids voor de individuele beoefenaar Cunningham, Scott - Wicca-handboek  Gids voor de individuele beoefenaar Cunningham, Scott - Wicca-handboek  Gids voor de individuele beoefenaar

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.