Dendermonde, Max en Woestijne, W.J. van de (prof.dr.) - 1900 -

Schrijver:
Titel: 1900 - 1975 De geur van de tijd. Vijfenzeventig jaar drogistenleven
ISBN: n.v.t..
Taal: Nederlands
Uitgever: Koninklijke drukkerij G.J. Thieme Nijmegen z.j. (=1975)
Bijzonderheden: Hardback, hardcover. Ingenaaid, in groenkleurige linnenband, met goud-indruk van een gaper (omslag voor). Met foto's en illustraties (in kleur en zw/w). Formaat: 20,5x26,5cm. Pg's. 135. Conditie: nieuw, perfect.
Prijs: € 15,85 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Inleiding
In de Nederlandse taal dekt het woord 'drogist' een respectabel begrip: een drogist is een witgejaste dame of heer, een geëerbiedigde figuur, wiens kennis van zaken boven alle twijfel verheven is. In ieder geval vinden we over de drogist in de dikke Van Dale niets ongunstigs, geheel anders dan wat wij lezen over de kruidenier en de boer, toch ook heel belangrijke pijles van de Nederlandse samenleving.
De drogist heeft, na de dokter en de apotheker, onmiddellijk van doen met het heil van ons lichaam. En daarin -
kunnen we aannemen - schuilt onze eerbied voor hem. Hij zorgt ervoor dat de gezonde mens gezond blijft.
Zó tenminste zien veel drogisten hun vak, dit in tegenstelling tot de taken van de arts en de apotheker, die er zijn om de 'zieke' mens te helpen. (...).
De mannen en vrouwen in hun witte jassen hebben hard gewerkt. Het mag dan zijn dat deksfeer in hun winkels geheel anders is dan die in 1900, of in 1899, en dat 'de geur van de tijd' geheel van karakter veranderd is, maar wat áchter die veranderde geur ligt is hetzelfde zweet va mensen die hard werken voor hun hachje.
Eigenlijk is het dat waarom het gaat in dit boek'.

Bijgevoegd:
originele brief bij dit boek (= relatiegeschenk) ondertekend door de president-directeur van Ten Doesschate BV
G.A.H. Buisman, Wapenveld, januari 1976.

Een juweel van een boek.
Cultuur-historisch op en top.
Zeldzaam intussen deze uitgave.
Verder lezen

jsgoodbook uit Zaltbommel

Logo jsgoodbook

Mocht u om welke reden dan ook moeite hebben met uw aankoop, neem dan allereerst contact op met de verkoper. Retournering is mogelijk, maar dan wel in en na overleg met de verkoper van het boek.
Het geleverde boek blijft eigendom van de verkoper tot het moment dat het koopbedrag op zijn bankrekening is bijgeschreven (betaling na de ontvangst; de nota is in het boek gesloten).
De verzendkosten bedragen € 2,88, € 3,84 oplopend tot eventueel € 4,60 (= Track & track, brievenbusformaat) en € 7,25 = (bezorg- pakketpost (= tarieven binnen Nederland).
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dendermonde, Max en Woestijne, W.J. van de (prof.dr.) - 1900 - 1975 De geur van de tijd. Vijfenzeventig jaar drogistenleven Dendermonde, Max en Woestijne, W.J. van de (prof.dr.) - 1900 - 1975 De geur van de tijd. Vijfenzeventig jaar drogistenleven Dendermonde, Max en Woestijne, W.J. van de (prof.dr.) - 1900 - 1975 De geur van de tijd. Vijfenzeventig jaar drogistenleven Dendermonde, Max en Woestijne, W.J. van de (prof.dr.) - 1900 - 1975 De geur van de tijd. Vijfenzeventig jaar drogistenleven Dendermonde, Max en Woestijne, W.J. van de (prof.dr.) - 1900 - 1975 De geur van de tijd. Vijfenzeventig jaar drogistenleven Dendermonde, Max en Woestijne, W.J. van de (prof.dr.) - 1900 - 1975 De geur van de tijd. Vijfenzeventig jaar drogistenleven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij jsgoodbook

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met jsgoodbook
  • Na uw bestelling ontvangen u en jsgoodbook een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van jsgoodbook vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • jsgoodbook kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.