Teitler, prof. dr. G. en drs. J.Hoffenaar (redactie) - De Polit

Schrijver:
Titel: De Politionele Acties - Afwikkeling en verwerking
Taal: Nederlands
Uitgever: Bataafsche Leeuw
Bijzonderheden: Hardcover met omslag, in goede staat
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hoe oorlogen uitbreken, gevoerd worden en een politiek einde vinden, heeft vanouds belangstelling getrokken. Hun maatschappelijke afwikkeling daarentegen en hun verwerking door de overlevende militairen vormt een weinig onderzocht terrein. De strijd tegen de Indonesische revolutie, direct aansluitend op de Tweede Wereldoorlog, vormt geen uitzondering op deze regel. In aansluiting op een in 1986 georganiseerd symposium over de Politionele Acties, stelde de Stichting Maatschappij en Krijgsmacht dit onderwerp eind 1989 - veertig jaar na de soevereiniteitsoverdracht - op een tweedaags congres aan de orde. De daar gehouden voordrachten zijn in dit boek gebundeld. Van een uitputtende behandeling van voornoemd thema is geen sprake. Wel vormende negen bijdragen een belangrijke inleiding tot de bestudering van een onderdeel van de strategie, dat ten onrechte wordt verwaarloosd.

De eerste congresdag stond onder voorzitterschap van dr. C. M. Schulten, toen hoofd van de Sectie Militaire Geschiedenis van de Landmachtstaf, thans directeur van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie. Voorzitter van de tweede dag was brigade-generaal R. Boekholt, commandant van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen 'Bronbeek.'
Verder lezen

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 7,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Teitler, prof. dr. G. en drs. J.Hoffenaar (redactie) - De Politionele Acties - Afwikkeling en verwerking

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Doornweerdje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Duoshop
  Kamer van Koophandel nummer: 09174375
  NL818444071B01
  www.doornweerdje.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.