Schuurman, C.J. - Er was eens... er is nog De symbolische be

Schrijver:
Titel: Er was eens... er is nog De symbolische betekenis van sprookjes
ISBN: 9789020248159
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheden: 2000 5e druk / paperback / 402 pag. / 528 gram / gelezen en in goede staat; wel vouw achterzijde (zie foto 2)
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Mythen en sprookjes zijn de dromen van de mensheid die zo een expressie van het wezen van de ziel vertolken. We zien in de symbolen onszelf weerspiegeld in onze neigingen, verlangens en onze zoektocht naar bewustwording.
De psychiater C.J. Schuurman (1898-1979) openbaart de dieperliggende betekenis van de sprookjes voor ons en in de herkenning daarvan schenken ze ons een diepe vervulling en inzicht in onszelf.
Er bestaan verschillende theorieën over het ontstaan van sprookjes. Schuurman voegt zijn eigen ideeën over het moderne sprookjesonderzoek daaraan toe. Vervolgens geeft hij zijn visie hij op de 21 sprookjes van Grimm en op de zeven reizen van Sinbad de Zeeman uit Duizend en één nacht. Eerst wordt het sprookje kort verteld en daarna volgt de interpretatie van Schuurman.
Zeer lezenswaardig en een wezenlijke bijdrage aan onze bewustwording over diepere lagen in onszelf.
Recensie(s)
Dit boek bestaat uit twee delen, eigenlijk drie: een inleiding, een reeks interpretaties van sprookjes, en een bewerking van een deel uit de 1001 nacht. De inleiding behelst een theorie over het sprookje, die alleen als curiositeit waarde heeft. Ten eerste werd er sinds de verschijning van de oorspronkelijke druk (1946) meer en beter over sprookjes geschreven. Ten tweede kan een opvatting volgens welke sprookjes een "oneindig gevarieerde uitbeelding van het kosmisch gebeuren" en een "uitdrukking van wat in de onderstroom van de ziel leeft" zijn, nergens anders in uitmonden dan in een zeer speculatieve wijze van uitleggen. En dat wordt dan ook op onbedoeld amusante wijze getoond in de reeks interpretaties van afzonderlijke sprookjes, vrijwel alle van Grimm. Het tweede, oorspronkelijk in 1949 verschenen deel bevat een overgenomen versie van de zeven reizen van Sindbad de Zeeman met een interpretatie.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schuurman, C.J. - Er was eens... er is nog  De symbolische betekenis van sprookjes Schuurman, C.J. - Er was eens... er is nog  De symbolische betekenis van sprookjes Schuurman, C.J. - Er was eens... er is nog  De symbolische betekenis van sprookjes

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met Holistiek
 • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • Holistiek kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.