Saskia de Bodt, S. de Bodt - Jetses Aan De Wand

Schrijver:
Titel: Jetses Aan De Wand
ISBN: 9789020529203
Uitgever: Vcl/West-Friesland
Bijzonderheden: Naam, sticker, stempel of persoonlijke boodschap voorin. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2009. Taal: Nederlands.
Prijs: € 12,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Wie kent ze niet, de boeiende wandplaten van Cornelis Jetses? Voor iedereen die ze niet kent en voor mensen die hun schooltijd willen herleven, hangen we de platen nog één keer op in dit boek.

Tevens een tentoonstelling in drie musea

Cornelis Jetses heeft zelf de grote wandplatenschilder Isings bij zijn uitgever geïntroduceerd. Jetses gunde zijn elf jaar jongere collega ook een mooie opdracht. Dat hij zelf daarna niet veel meer voor 'de schoolplaten van de vaderlandse geschiedenis' werd gevraagd, vond hij spijtig, maar niet erg. Hij had opdrachten genoeg, zoals de wandplaten uit de serie Het volle leven. Al zijn wandplaten worden nu getoond en van commentaar voorzien.
Hoogleraar Saskia de Bodt vergelijkt Jetses werk met dat van de beroemde Zweed Carl Larsson. Ina Uphoff van de universiteit van Würzburg vertelt over de Duitse invloeden op het werk van Jetses, die zijn opleiding tenslotte in Bremen had genoten. Lenja Crins van het Nationaal Onderwijsmuseum beschrijft wat er te zien
is op de wandplaten, mede aan de hand van de originele handleidingen.
De redactie is in handen van Jacques Dane, die al vele publicaties op zijn naam heeft staan en tevens werkzaam is bij het Nationaal Onderwijsmuseum. Musea in Slochteren, Barneveld en Rotterdam stellen de platen ten toon in 2009.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Op voorraad in ons magazijn.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- We verzenden ook naar België voor € 6,75
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Saskia de Bodt, S. de Bodt - Jetses Aan De Wand