Davis, Ronald.D. en Eldon M. Braun - De gave van dyslexie Waa

Schrijver:
Titel: De gave van dyslexie Waarom zelfs heel slimme mensen soms niet kunnen lezen en hoe ze het kunnen leren
ISBN: 9789038907451
Taal: Nederlands
Uitgever: Elmar
Bijzonderheden: 1995 / paperback / 246 pag. / 479 gram / gelezen en in goede staat; wel naam voorin geschreven
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 3,60 (binnen Nederland)
Meer info:
Albert Einstein, Winston Churchill, Whoopi Goldberg, Walt Disney, Henry Ford - veel van 's werelds succesvolste mensen danken hun succes aan dezelfde gave die hen verhindert op `normale' wijze een boek te kunnen lezen. Dat is de stelling van Ron Davis, zelf dyslectisch, die in zijn jeugd gezien werd als een dommerdje maar uiteindelijk een geslaagd ingenieur, zakenman en beeldhouwer werd.
Ron Davis ontdekte een manier om een boek in slechts een paar uur te kunnen lezen. Dat was de inspiratie voor zijn methode, die inmiddels vele tienduizenden mensen heeft geholpen om 'gewoon' te kunnen lezen, schrijven en studeren. Daarmee veroorzaakte hij een doorbraak in de behandeling van dyslectici.

Recensie(s)
Vanuit de theorie dat dyslectici zeer creatieve personen zijn, met name in het ruimtelijk denken, waardoor de waarneming van symbolen (lettersymbolen) sterk vervormd wordt (desoriëntatie), beschrijven Davis en Braun een behandelingsprocedure om deze leesproblemen het hoofd te kunnen bieden. Opvallend is de positieve benadering van het creatieve denkproces bij vele dyslectici. In plaats van de nadruk te leggen op een gestoorde ontwikkeling accentueren zij de creatieve ruimtelijke gave van dyslectici. De eerste drie delen handelen over de theoretische uitgangspunten van Davis. In het vierde en laatste deel worden op een duidelijke en leesbare wijze twee behandelingsprocedures beschreven. De uitgangspunten die Davis en Braun hanteren, kunnen getypeerd worden als een ontwikkelingsgerichte diagnostiek en behandeling. Bestemd voor hen die geïnteresseerd zijn in theorievorming en behandeling van dyslectici.
Verder lezen

Holistiek uit Zevenaar

Logo Holistiek

Met name boeken over esoterie, spiritualiteit, religie en psychologie. Posttarieven 2021: Verzendkosten NEDERLAND: Brievenbuspost (38x26,5x3,2 cm) afhankelijk van gewicht: - 100 gram tot 2 kilo € 3,60 Pakketpost via postnl: € 6,75 (tot 10 kilo) Verzendkosten: BELGIË: € 6,85 via DPD DUITSLAND: tot - 2 kilo € 9,30 Met Track&Trace tot 2 kilo: € 13,00

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Davis, Ronald.D. en Eldon M. Braun - De gave van dyslexie   Waarom zelfs heel slimme mensen soms niet kunnen lezen en hoe ze het kunnen leren Davis, Ronald.D. en Eldon M. Braun - De gave van dyslexie   Waarom zelfs heel slimme mensen soms niet kunnen lezen en hoe ze het kunnen leren Davis, Ronald.D. en Eldon M. Braun - De gave van dyslexie   Waarom zelfs heel slimme mensen soms niet kunnen lezen en hoe ze het kunnen leren

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Holistiek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Holistiek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Holistiek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Holistiek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Holistiek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.