NEHER F.L. - Koper, tin, aluminium. Metalen maken geschiedenis

Schrijver:
Titel: Koper, tin, aluminium. Metalen maken geschiedenis (2de druk) [vert. van Kupfer Zinn Aluminium - 1940]
Uitgever: Westland
Bijzonderheden: 19430034, Amsterdam, Westland, 1943 - enkele roestvlekjes op de bladsnede. Very good.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hardcover, halflinnen, geen stofwikkel, geïllustreerde schutbladen (kaart belangrijkste koper-, tin- en bauxiet/bauxit-vindplaatsen der aarde), 408 pp., buitentekstplaten, chronologieën. Vertaald uit het Duits door C.J. Revier. Alhoewel pro-Duits van strekking, bevat het boek een schat aan gegevens over de drie metaalsoorten. Het Verdrag van Versailles (1919) wordt hevig aangevallen omdat de angelsaksische landen er toen in slaagden het gros van de grondstoffen onder hun hegemonie te brengen. Een nazistische kijk op de geopolitiek. De 2de W.O. was wel degelijk ook een grondstoffenoorlog.

Ter verduidelijking:
Bauxiet is een mineraal dat een belangrijk erts van aluminium vormt. Bauxiet bestaat voor een groot deel uit aluminiumoxide; daarnaast bevat het, afhankelijk van de oorsprong, ook verbindingen van titanium, ijzer, vanadium en silicium.
Bauxiet is genoemd naar het dorp Les Baux-de-Provence in het zuiden van Frankrijk, waar het in 1821 werd ontdekt door de Franse geoloog Pierre Berthier. In 1991 is de winning van bauxiet in Frankrijk gestaakt.
Bauxiet wordt verwerkt tot aluminium door het eerst om te zetten in het oxide (dit is het Bayerproces), en daaruit door elektrolyse van de smelt het metaal te maken. Dit laatste is het Hall-Héroult-proces en het is een zeer energie-intensief proces; daarom worden aluminiumfabrieken vaak naast elektriciteitscentrales gebouwd.
In 1915 werd in Suriname bauxiet ontdekt. De opbrengst uit bauxiet is een van de belangrijke inkomstenbronnen voor de Surinaamse staat.
In de Europese Unie is Griekenland de enige staat met economisch winbare bauxiet in de bodem. In 1924 werd er 'arm ijzererts' gevonden dat enkele jaren later werd herkend als bauxiet. In 1934 begon de industriële verwerking.
Anno 2010 is Australië de grootste leverancier van het mineraal.
Bron: wiki (20190502)
Verder lezen

MERS Antique Books

MERS Antique Books uit Antwerpen

Logo MERS Antique Books

*** PLEASE ALSO CHECK YOUR SPAM FOLDER ***
MERS Antique Books Antwerp | One of the finest online book shops in Antwerp *** Congo, Architecture, Belgian History, History of France, French Revolution, Cadastre, Monastery, Media, Science, etc. etc.

https://www.mers.be

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

NEHER F.L. - Koper, tin, aluminium. Metalen maken geschiedenis (2de druk) [vert. van Kupfer Zinn Aluminium - 1940]

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij MERS Antique Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met MERS Antique Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en MERS Antique Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van MERS Antique Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • MERS Antique Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.