Heinrich Wandt, Michiel Hendryckx, - frontparadijs. Oorlogsda

Schrijver:
Titel: frontparadijs. Oorlogsdagboek van een Duitse soldaat in bezet Gent, erotik und spionnage in der etappe Gent,
Uitgever: BE - , Hannibal Kannibaal , 2014
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag , 288pp, 22.5 x 15.5 cm. met cd!! in goede staat.. ISBN 9789491376719.
Prijs: € 35,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Fotograaf Michiel Hendryckx brengt het verhaal van Heinrich Wandt, een Duitse soldaat-journalist in bezet Gent tijdens de Eerste Wereldoorlog. De Duitse soldaat Heinrich Wandt (1890-1965) werkte in de Eerste Wereldoorlog als secretaris in het Duitse leger in Gent. In Het frontparadijs vertelt hij over het dagelijkse leven van de Gentenaars tijdens de bezetting. Dit boek is boven alles een antimilitaristisch pamflet. Wandt schrijft als eerbare Duitser vanuit een grote verontwaardiging over het gedrag van zijn landgenoten in de bezette stad Gent. Met sarcasme schetst hij de decadente levensstijl en de corruptie bij de Duitse officieren. Voor de allereerste keer wordt een ongeremd, ontluisterend beeld opgehangen van de Duitse officiersbordelen in ?frontparadijs? Gent, waar frontsoldaten met verlof naartoe werden gestuurd. Het frontparadijs, dat veel meer is dan een vulgaire schandaalkroniek, werd in de jaren twintig een bestseller. In Duitsland werd de auteur vervolgd wegens smaad en landverraad. Het boek omvat een audio-cd met de Klara-afleveringen van Michiel Hendryckx over dit bijzondere verhaal
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.