Napoleon - Bulletin der Wetten 1811

Schrijver:
Titel: Bulletin der Wetten 1811
Taal: Nederlands
Uitgever: Keizerlijke Drukkerij, Parijs
Bijzonderheden: Wetten van Napoleon tijdens zijn bezoek aan Nederland
Prijs: € 60,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
"Bulletin der Wetten/Bulletin des Lois. Bulletin Hollandais. N° 397 - 405." Te Parys, Ter Keizelyke Drukkery. 1811.

21 x 14 cm., kartonnen band uit de tijd met vergulde lederen rug. Gedrukt op gevergeerd papier, fris gebleven, deels onopengesneden. Met één grote uitslaande tabel (opcentiemen in Frankrijk). Bevat de decreten 397 (79p), 398 (39p), 399 (21p), 400 (41p), 401 (39p), 402 (81p), 403 (41p), 404 (41p), 405 (39p).

Tweetalig Nederlands/Frans convoluut van de wetten en decreten uitgevaardigd door Napoleon van 30 september tot 13 november 1811. In deze periode verbleef hij onder meer in Antwerpen, Amsterdam en Utrecht.

Het convoluut bevat diverse voor Nederland belangrijke beslissingen, zoals de vaststelling van de eigendomsbelasting (15,4 miljoen frank) en de personeelsbelasting (3,4 miljoen frank), nieuwe wetgeving op de alcoholische dranken, nieuwe belasting op het vrachtvervoer per (binnen)schip, het afschaffen van tollen, het instellen van een monopolie op tabak door de staat (met de bouw van tabakfabrieken in Amsterdam en Rotterdam), de nieuwe bestuurlijke indeling van Nederland, de promotie van Den Haag tot "goede stad", de instelling van lyceums, het toekennen van pensioenen aan gedupeerde van de afgeschafte kloosterordes, enzovoort enzovoort.

Ook interessant is de oprichting van een nieuw "Dagblad van den Boekhandel" waar alle drukkers en uitgevers hun titels in moeten plaatsen, de oprichting van tehuizen voor bedelaars, de doodstraf voor deserteurs, belastingen op lood en op leistenen, het toekennen van patenten voor onder meer het maken van perkament uit vissenhuid, een nieuw soort gitaar, een nieuw soort "vuur-pomp" (stoommachine?) enzovoort.

Prijs 60 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België. Afhalen in Kalmthout kan.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Napoleon - Bulletin der Wetten 1811 Napoleon - Bulletin der Wetten 1811 Napoleon - Bulletin der Wetten 1811

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.