P. Winkelaar - Anders Dan Wij Denken

Schrijver:
Titel: Anders Dan Wij Denken
ISBN: 9789066656246
Uitgever: Uitgeverij Swp B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Religieuze ervaringen zijn hoogtepunten in je bestaan. Het zijn gelukservaringen, ervaringen van optimaal geluk, waarbij je jezelf vergeet en de tijd lijkt stil te staan. Ze worden vaak ook spirituele of mystieke ervaringen genoemd en worden hier in eerste instantie benaderd vanuit een seculier perspectief, waar godsdienst en religie geen rol spelen.

Piet Winkelaar laat zien dat er aanwijzingen zijn dat het om een bepaalde emotie gaat die aan een dergelijke ervaring ten grondslag ligt en die transcendente gevoelens teweeg kan brengen. Een religieuze ervaring is bovenal een ervaring van heelheid, van eenheid en alomvattendheid. Het is niet uitgesloten dat zo'n ervaring het begin is geweest van een godsdienst. De ervaringen van Abraham, Jezus en Paulus, en van Mohammed zijn immers van grote betekenis geweest voor jodendom, christendom en islam.

Het religieuze is echter geen monopolie van welke religie dan ook en is niet voorbehouden aan een bepaald geloof. Het is een menselijk fenomeen dat vitaliserende en vernieuwende krachten met zich meebrengt, omdat het op de een of andere manier toegang lijkt te verschaffen tot een ander bewustzijn. Vermoedelijk is het in de lange geschiedenis van de mensheid, temidden van soms uitzichtloze situaties en talloze rampen en verschrikkingen, een belangrijk element geweest bij het overleven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

P. Winkelaar - Anders Dan Wij Denken