Lou Reed, Mattotti - De Raaf

Schrijver:
Titel: De Raaf
ISBN: 9789049501204
Uitgever: de Vliegende Hollander
Bijzonderheden: Gelezen, kan ezelsoren, vouw in de kaft, vlekjes, verkleuring, deukjes of lichte slijtage hebben. Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2010. Taal: Nederlands.
Prijs: € 35,70
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De raaf is een reis door de surrealistische wereld van de grote Amerikaanse dichter en schrijver Edgar Allan Poe (1809-1849), aan de hand van de New Yorkse rocklegende, componist en kunstenaar Lou Reed. De gedichten en songteksten, zoals de moderne klassieker A Perfect Day van Lou Reed, zijn op unieke en poëtische wijze uit het Engels vertaald door niemand minder dan The Scene-leadzanger, gitarist, componist en producer Thé Lau. Achterin het boek is tevens de oorspronkelijke Engelse tekst opgenomen.
Met zijn vertellers, de oude en de jonge Poe, huldigt Lou Reed een auteur van verhalen die al twee eeuwen de tand des tijds doorstaan. De raaf is dan ook een echo van bekende gedichten en werken van Poe, zoals The Pit and the Pendulum en The Raven. Daarnaast zijn er invloeden van William Burroughs, Hubert Selby en Lou Reed zelf in de tekst terug te vinden. De eerste versie was in 2003 het libretto van Robert Wilsons rockopera POEtry. Hieruit ontstond de dubbel-cd The Raven van Lou Reed, waaraan onder meer David Bowie, Laurie Anderson, Ornette Coleman, Christopher Walken, Steve Buscemi en William Dafoe meewerkten.
Voor de Franse boekuitgave wilde Reed, op advies van Art Spiegelman, illustraties van Lorenzo Mattotti in zowel zwart-wit als kleur openen. Lorenzo Mattotti is misschien wel de meest lyrische onder de Europese stripmakers, die baanbrekende graphic novels, kinderboeken, affiches, illustraties en covers voor onder meer The New Yorker, Süddeutsche Zeitung en Le Monde maakte.De poëtische beelden van deze beroemde stripmaker situeren De raaf in een mysterieuze wereld vol vreemde figuren. De originelen van Mattotti worden momenteel geëxposeerd in Galerie Martel in Parijs.
De Nederlandse rockheld Thé Lau vertaalde Reeds poëtische teksten met verve uit het Engels.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal (of overschrijving vanuit Belgie) betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lou Reed, Mattotti - De Raaf