Willem Elsschot - Officieele Agenda van de Stad Antwerpen

Schrijver:
Titel: Officieele Agenda van de Stad Antwerpen
Taal: Nederlands
Uitgever: Stad Antwerpen, 1937
Bijzonderheden: Prospectus voor een door Elsschot uit te geven agenda
Prijs: € 50,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Wervend prospectus voor de "Officieele Agenda van de Stad Antwerpen voor Haven, Scheepvaart, Handel en Nijverheid". Twee aaneengesloten bladen van 30 cm hoog en 39 breed. Tweekleurendruk. Tweetalig Nederlands - Frans. Met een grote gravure van de rede van Antwerpen. Geplooid, enkele vochtkringen, niet storend.

In het prospectus, ondertekend door directeur Oscar Leemans van de "Economische Dienst van de Stad Antwerpen", maakt de stad reclame voor een nog uit te geven "Officieele Agenda van de Stad Antwerpen". A. De Ridder (Willem Elsschot) is bevoegd om voor deze agenda publiciteit te werven. Zie afbeelding.

Alfons De Ridder publiceerde van 1928 tot 1933 zes edities van de "Agenda voor Zeevaart, Nijverheid & Handel. Uitgegeven onder bescherming der Stad Antwerpen door La Propagande Commerciale." Toen hij later begon als zelfstandig publiciteitsmakelaar spande hij zijn vriend Oscar Leemans voor zijn kar om deze uitgave te herhalen voor zijn eigen rekening. Dat lukte aardig, want van de hier aangekondigde "Agenda Haven, Scheepvaart, Handel, Nijverheid" verschenen edities in 1937, 1938 en 1939. De Tweede Wereldoorlog maakte er een einde aan. Alleen al voor de editie 1937 verkochten Alfons de Ridder en zijn zoon Walter voor 250.000 frank aan advertenties (een enorm bedrag in die tijd) waarvan ze de helft (!) opstreken als commissie. Aan de twee volgende edities verdiende Elsschot telkens 80.000 frank. De editie 1940 verscheen niet en betekende een strop van 50.000 frank (Van de Reijt, blz. 262)

Zeldzaam prospectus, kort vermeld in de Elsschot-biografie van Vic van de Reijt (blz. 250, waar Elsschot het "een magnifieke circulaire" noemt) maar voor zover ik weet nog nooit ergens aangeboden. Prijs 50 euro plus 10 voor aangetekende verzending in Nederland en België.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Willem Elsschot - Officieele Agenda van de Stad Antwerpen Willem Elsschot - Officieele Agenda van de Stad Antwerpen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De Boekengek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De Boekengek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en De Boekengek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De Boekengek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De Boekengek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.