H. Stamperius - God Verzameld

Schrijver:
Titel: God Verzameld
ISBN: 9789025422745
Uitgever: Contact
Bijzonderheden: . Conditie: Goed. Editie: 1. Jaar: 2004. Taal: Nederlands.
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
GOD VERZAMELD, H.Stamperius

Niemand hoeft verstand van God te hebben of godsdienstig te zijn om van dit boek te genieten. Meer dan honderd Nederlandse schrijvers laten hun licht over hem (hem?haar?) schijnen; gelovigen en seculieren,theisten, deisten,atheisten en agnosten luchten allemaal hartstochtelijk hun hart. Slechts in een opzicht zijn ze het eens; ze schrijven allemaal over die ene god, van joden,christenen en Moslims. Maar in hun werk krijgt god talloze gezichten; hij is almacht en onmacht,transcendent en immanent,inspirerende liefde en bevrijding,object van spot,wanhoop en twijfel,theologische discussie en humor.
God is dichter klokkenmaker,iemand om mee te wandelen of te worstelen,bron van intense en ondraaglijk verlangen,ons evenbeeld of fundamenteel onkenbaar,boven of overal beneden. Jan Wolkers, Abelkader Benali en Desanne van Brederode, Toon Tellegen en Nachoem M. Wijnberg,Carl Friedman en Nescio, Ida Gerhardt en Martinus Nijhoff,Multatuli en al die anderen; allemaal schrijven ze met gevoel en emotie, met verstand en scepsis, met ontzag en alledaagse hartelijkheid. In innige poezie, in kritisch proza, en alles daartussenin. Een feest voor iedereen die weleens aan het doodgewone wil ontstijgen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. Stamperius - God Verzameld