C. van Nijnatten, M. Mildenburg - 12 2006 Tijdschrift voor Orth

Schrijver:
Titel: 12 2006 Tijdschrift voor Orthopedagogiek
ISBN: 9789077834282
Uitgever: C. van Nijnatten
Bijzonderheden: Naam, sticker, stempel of persoonlijke boodschap voorin. Conditie: Goed. Editie: -. Taal: Nederlands.
Prijs: € 4,90
Verzendkosten: € 4,95 (binnen Nederland)
Meer info:
12 2006 Tijdschrift voor Orthopedagogiek is een boek van C. van Nijnatten. ISBN 9789077834282

COMMUNICATIE. Fundament van de orthopedagogiek. Communicatie tussen hulpverleners en kind is het erkennen van de eigen en actieve positie van het kind in de dialoog.

De core business van de orthopedagogiek is en moet zijn communicatie. Daarbij gaat het om de uitwisseling tussen personen, tussen hulpverleners en hulpvragers. Door het overdragen van informatie kan de orthopedagoog dingen duidelijk maken en waar nodig uitleggen en verhelderen.
In de wetenschap is er steeds meer oog voor de betekenis van gespreksvoering tussen hulpverleners en hun cliënten en daarmee volgt de orthopedagogiek de lijn van de medische en justitiële discipline. Om de communicatie te verbeteren is het in de eerste plaats nodig dat hulpverleners zich meer en meer bewust worden van en reflecteren op communicatieprocessen en (leren) nadenken en praten over communicatie.
In dit boek komt de relevantie van communicatie op een drietal cruciale vlakken van de orthopedagogiek, de psychologie en de hulpverlening in het algemeen aan de orde: de jeugdhulpverlening, het speciaal onderwijs en de hulp aan mensen met verstandelijke beperkingen en hun opvoeders en/of begeleiders.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Op voorraad in ons magazijn.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- We verzenden ook naar België voor € 6,75
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.