Veer Willem van der - Voor het vaderland weg

Schrijver:
Titel: Voor het vaderland weg
ISBN: 9789055158393
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gennep
Bijzonderheden: 2007, paperback, mooi exemplaar, snel leverbaar
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting.........

Op 8 augustus 1940 kondigde de Nederlandse regering, die op dat moment in ballingschap in Londen zetelde, een dienstplicht af voor alle Nederlandse mannen, geboren tussen 1 januari 1904 en 1 januari 1921, die zich in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada en de rest van de vrije wereld bevonden.

Dit besluit stuitte bij Nederlandse emigranten op ongekend veel verzet. Gedwongen door massawerkloosheid hadden zij in de jaren dertig Nederland. Na jarenlang hard werken hadden ze eindelijk een beter bestaan in hun nieuwe vaderland opgebouwd. Moesten ze hun zuurverdiende have en goed nu voor onbepaalde tijd achterlaten om ingelijfd te worden in een Nederlands ‘showlegertje’ in Engeland? En dat voor een koningin en een regering die hun eigen land in tijden van nood waren ontvlucht?

In Canada en de Verenigde Staten, waar Nederlandse dienstweigeraars niet konden worden vervolgd, bleef meer dan de helft van de opgeroepenen thuis. Sommigen vochten nog liever vrijwillig voor hun nieuwe vaderland. Dit ondanks een intensieve en peperdure recruteringscampagne, waarbij met sancties gedreigd werd. Zuid-Afrikaanse dienstweigeraars wachtte een zwaarder lot: 58 van de 200 werden met Nederlandse schepen naar Suriname gedeporteerd. In Paramaribo werden ze opgesloten in Fort Zeelandia. Daar viel hen een onmenselijke behandeling ten deel. Na Een bende op Java licht Peter Schumacher opnieuw het deksel van een Nederlandse militair-historische doofpot.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.