Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Pirandello, Luigi - Candelora (mooie vertaling van Marije de Ja

Schrijver:
Titel: Candelora (mooie vertaling van Marije de Jager & Anthonie Kee)
ISBN: 9789071127502
Uitgever: Coppens & Frenks
Bijzonderheden: Nieuw, mooi, schoon, strak, ongelezen, GEBONDEN. 1996, 1e druk, 216 p. Gaaf omslag, zonder verkleuring. Nog in uitgeversfolie. Cadeau waardig !
Beschikbaar: 4 exemplaren
Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
''Novellen voor een jaar'' is de titel van de volledige en definitieve uitgave van de novellen van Luigi Pirandello (1867-1936), gepubliceerd in de tijdspanne van 1922 tot 1937. De dood van de auteur verhinderde de oorspronkelijke opzet: één verhaal voor elke dag van het jaar. Elke bundel, van de in totaal vijftien, draagt de titel van de eerste erin opgenomen novelle, vrijwel steeds een van de befaamste en belangrijkste van het enorme aantal door Pirandello geschreven verhalen.
''Candelora'', voor het eerst verschenen in 1928, bevat vijftien novellen, waarin twee essentiële thema’s van het werk van Pirandello naar voren komen: de dood en het verlangen naar zuiverheid. De naam van het personage uit het titelverhaal, Candelora, verwijst dan ook naar een religieus louteringsfeest. Andere novellen uit deze bundel wijzen vooruit naar de latere onirische en surrealistische Pirandello. In de prachtige novelle ''Veertje'' is de hoofdpersoon Amina, anagram van anima, ziel, symbolisch voor het verlangen naar de volledige bevrijding van het vlees, de dood dus, een drempel die zij schoorvoetend tracht te overschrijden, niet door de aftakeling van de ouderdom maar door het terughalen van de kindertijd.

De ''Novellen voor een jaar'' vormen misschien wel het meest essentiële deel van Pirandello’s literaire productie, in elk geval dat deel waar de auteur zelf bijzonder op gesteld was en dat hij met niet aflatende toewijding tot zijn laatste levensdagen zou blijven verzorgen. In deze verhalen brengt Pirandello de thema’s van zijn dichterlijk onderzoek van de mens grondig tot ontwikkeling en verbreedt en verdiept hij zijn visie op het bestaand in al zijn schakeringen met zijn immense repertoire aan gebeurtenissen en conflicten, personage en situaties.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Pirandello, Luigi - Candelora (mooie vertaling van Marije de Jager & Anthonie Kee) Pirandello, Luigi - Candelora (mooie vertaling van Marije de Jager & Anthonie Kee)