Snijders, A.L. - De taal is een hond / Berichten aan een hoofdr

Schrijver:
Titel: De taal is een hond / Berichten aan een hoofdredacteur - deel 3
ISBN: 9789060054932
Uitgever: Thomas Rap
Bijzonderheden: Schaars. Nieuw, mooi, schoon, strak, ongelezen paperback + het vaak ontbrekende inlegvel. 1993, 1e en enige afzonderlijke druk, 152 p. Rechte rug, zonder leesvouw of verkleuring. Geen naam, strepen etc. Cadeau waardig !
Prijs: € 39,50
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
De reeks Berichten aan een hoofdredacteur bestaat uit 4 afzonderlijke delen, die los nooit herdrukt zijn:
1. Ik leef aan de rand van de wereld;
2. Het kalme glijden van de boot naar de waterval;
3. De taal is een hond;
4. Niets is zo mooi als nutteloze kennis

Daarna volgde in 1997 nog een soort 5e deel volgens hetzelfde principe van colums en brieven:
Ik ben de vreemdeling die naar de herfst moet gaan - Over woorden, dichtregels en boeken.

Pas veel later verschenen er in 2011 en 2012 nóg 2 boeken volgens dat principe"
Ruim water
Voordeel schutter
Die bevatten Snijders' vroegste columns en brieven, die hij in het Parool gepubliceerd heeft.

---

In de jaren negentig van de vorige eeuw schreef A.L. Snijders (1937, Neerlandicus en oud-docent) die met zijn zeer korte verhalen ('zkv's') een steeds groter lezerspubliek aan zich weet te binden, prachtige, tijdloze columns voor een groot aantal regionale kranten in het oosten van het land.

In De taal is een hond A.L. Snijders' tweede bundeling columns zijn daarnaast ook weer de columns begeleidende brieven aan de hoofdredacteur opgenomen. Die combinatie is de kracht van Snijders' columns boeken. Eerst schrijft hij een prachtige column en dan haalt hij in de brief aan de hoofdredacteur ( die nooit eerder gepubliceerd zijn) met speels gemak en plezier de hele column onderuit en vertelt hoe het echt zit, vult aan, vertelt wie hij, voor de kenners en liefhebbers, zonder hem te noemen geciteerd heeft etc. Zo ontstaat een prachtig nieuw evenwicht.

De meeste columns bevatten mooie relativerende observaties en verraden het plezier waarmee ze geschreven zijn. Snijders is een meester op de korte baan, zijn columns gaan in de eerste plaats over stijl en pas daarna over literatuur, onderwijs, het leven in stad of op het land en over vriendschap. Hij vertelt bijvoorbeeld dat hij de stoel van Menno ter Braak van diens weduwe cadeau heeft gekregen en dat hij daar in zit. Mooie observaties doet Snijders als docent Nederlands op een politieschool waar veel allochtone leerlingen zitten. Hij is wars van modieus anti-racisme en kiest ervoor zijn leerlingen vaderlijk te verwarren. Maar daar was hij ook liberaal-anarchist in de provincie voor.

De columns en brieven van Snijders (pseudoniem van Peter Müller) zijn verslavend. Telkens is er wel een zin waarvoor je zwicht, een formulering die zo raak is dat je verloren bent. Voor Snijders is de hoofdzaak 'het kalme wiegen op de rug van de taal', aldus zijn uitgever van het eerste uur, Thomas Rap. Voor wie zijn columns + brieven boeken leest al evenzeer. Snijders is een auteur voor fijnproevers.

De liefhebbers van Snijders' zkv's zullen merken dat hij zich in álle genres bedient van 'een stijl die in de Nederlandse literatuur door vrijwel niemand wordt overtroffen'
- Tommy Wieringa

In 2011 ontving Snijders de Constantijn Huygens prijs voor zijn hele oeuvre.

---

A.L. Snijders
De taal is een hond
Berichten aan een hoofdredacteur, deel III
Uitgeverij: Thomas Rap
1993
1e en enige druk
Paperback
152 p.
Verder lezen

Zevenblad uit Amsterdam

particulier

Logo Zevenblad

* Kijk na uw bestelling a.u.b. in uw SPAM-Box als u binnen 3 dagen geen antwoord ontvangt.
* Zevenblad reageert meestal op dezelfde dag, maximaal binnen 3 werkdagen !
* Zevenblad staat voor zeer adequate verpakking en snelle verzending via Postnl of DPD.
* De boeken van Zevenblad verkeren, tenzij anders vermeld, altijd in uitstekende staat.
* Wij vragen betaling vooraf.
* Verzending vindt, tenzij op verzoek aangetekend, plaats voor risico van de koper.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Snijders, A.L. - De taal is een hond / Berichten aan een hoofdredacteur - deel 3 Snijders, A.L. - De taal is een hond / Berichten aan een hoofdredacteur - deel 3

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Zevenblad

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Zevenblad
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Zevenblad een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Zevenblad vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Zevenblad kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.