Tiktak, A. - Pekel / De binnenkant van drie dynamische dorpen

Schrijver:
Titel: Pekel / De binnenkant van drie dynamische dorpen
ISBN: 9789050281300
Taal: Nederlands
Uitgever: Regio Project
Bijzonderheden: 2002, 85pp, Gebonden boek, mooi exemplaar, snel leverbaar
Prijs: € 7,99 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De historie van de drie dorpen die samen de Pekela's vormen, begon ruim vierhonderd jaar geleden met de systematische vervening van het gebied langs de Pekel Aa. Ondernemingsgeest en dynamiek typeren de eeuwen die volgden: er vond een enorme ontwikkeling van landboud, scheepvaart en industrie in de dorpen plaats. Zo telde Oude Pekela rond 1930 zeven strokartonfabrieken. 51,5 Procent van de arbeiders was werkzaam in de industrie. Boven Pekela was een typisch agrarische gemeente. Nieuwe Pekela was lange tijd een centrum van overzeese handel, er was zelfs een periode dat ruim 90.000 schepen jaarlijks het Pekelerhoofddiep passeerden. Dit fotoboek gunt u een blik op het dagelijkse leven in de Pekela's. Het laat zien hoe er gewerkt werd in de fabrieken en op de werven. Het toont het leven op straat en in huis, de bedrijvigheid in de winkels en werkplaatsen, de middelen van vervoer. Wat ontstaat is een sfeer van economische activiteit, levendigheid en gezelligheid, typerend voor de drie dorpen aan de boorden van het Pekelerhoofddiep.
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.