H. van 't Land - Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun

Schrijver:
Titel: Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling
ISBN: 9789058981301
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: . Conditie: Als nieuw. Editie: 2. Jaar: 2008. Taal: Nederlands.
Prijs: € 36,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling 2e druk is een boek van Merkloos uitgegeven bij Tijdstroom. ISBN 9789058981301

Psychische stoornissen komen veel voor onder de algemene bevolking en vormen een belangrijke bron van persoonlijk lijden, verminderde kwaliteit van leven en maatschappelijke kosten. Deze gevolgen zijn vergelijkbaar met de gevolgen van veelvoorkomende somatische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en kanker. Voor steeds meer professionals in de zorg is het van groot belang dat zij basale kennis over psychische stoornissen bezitten, om deze vroegtijdig te kunnen signaleren en de betrokkene eventueel te verwijzen naar adequate hulp. Deze uitgave biedt een helder en toegankelijk overzicht van de belangrijkste en meest voorkomende psychische stoornissen. Het overzicht is samengesteld op basis van jaarboeken van de Nationale Monitor Geestelijke Gezondheid (NMG) van het Trimbos-instituut. Elke stoornis wordt systematisch behandeld aan de hand van een zestal vragen.
1. Wat is de stoornis? Symptomen en diagnose, typen, onderscheid met andere stoornissen en klachten.
2. Hoe vaak komt de stoornis voor en bij wie? Aantal mensen met de stoornis in Nederland, internationale vergelijking, risicofactoren.
3. Hoe verloopt de stoornis? Beloop bij de algemene bevolking, beloop bij behandelde patiënten, factoren die het beloop beïnvloeden.
4. Komen er bij de stoornis nog andere aandoeningen voor? Psychische stoornissen, lichamelijke aandoeningen.
5. Wat zijn de gevolgen van de stoornis? Kwaliteit van leven voor mensen met de stoornis en voor de direct betrokkenen, levensverwachting, maatschappelijke kosten.
6. Is de stoornis behandelbaar? Effectiviteit van behandelingen, medicatie, psychologische behandeling en overige behandelvormen.
Het boek is geschikt voor een brede groep van belangstellenden: voor studenten aan gezondheidszorgopleidingen, voor professionals in de gezondheidszorg (van verpleegkundige tot beleidsmaker), voor andere beroepsgroepen die in hun werk te maken hebben met personen met psychische stoornissen en zeker ook voor de geïnteresseerde leek.
Deze tweede druk is volledig herzien en voor iedere stoornis is een paragraaf toegevoegd over de behandeling.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Op voorraad in ons magazijn.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- We verzenden ook naar België voor € 6,75
- Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

H. van 't Land - Trimbos zakboek psychische stoornissen en hun behandeling