Spinoza - Ethica

Schrijver:
Titel: Ethica
ISBN: 9789035117969
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus / Bakker, Amsterdam - Reeks : Nederlandse Klassieken.
Bijzonderheden: Gebonden met stofomslag, 2002, 628 blz. Met een index. Pakketpóst.
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Spinoza (1632-1677) is de belangrijkste Nederlandse filosoof en de 'Ethica' is zijn belangrijkste boek. Deze puntsgewijze, logische beredenering van god, wereld en leven is een grootse combinatie van Nederlands pragmatisme, joodse scherpzinnigheid en mediterrane mystiek (Spinoza was kind van Portugese migranten). Deze nieuwe vertaling verschijnt in de reeks 'Nederlandse Klassieken', wat een beetje vreemd is want Spinoza schreef het in het Latijn: een eigensoortig, onliterair Latijn, dat vaak moeilijk eenduidig te vertalen is. Bekende pogingen daartoe deden Herman Gorter en iets later Nico van Suchtelen (zijn mystiek gekleurde vertaling werd in 1993 herdrukt in een door zijn zoon bijgestelde versie); daarnaast is er 'Ethicom', de interpretatieve versie van Klever uit 1997. Er bestaat echter al lang behoefte aan een neutraler en puntiger vertaling, zeker nu Spinoza weer sterk in de belangstelling staat (onlangs verschenen twee nieuwe biografieën), liefst met het nog puntiger Latijnse origineel ernaast. Daarvoor heeft Spinoza-kenner Krop nu gezorgd, plus een historische inleiding, voetnoten, uitstekende eindnoten, en een handig Latijns en Nederlands register.
Verder lezen

BoekenWO2 uit Raalte

Logo BoekenWO2

Bij aankoop van 3 tot 5 boeken 10 % korting. Vanaf 6 boeken 20 % korting.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Spinoza - Ethica

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij BoekenWO2

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met BoekenWO2
  • Na uw bestelling ontvangen u en BoekenWO2 een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van BoekenWO2 vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • BoekenWO2 kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.