Brongers - Afsluitdyk 1940 / druk 1977

Schrijver:
Titel: Afsluitdyk 1940 / druk 1977
ISBN: 9789060459942
Taal: Nederlands
Uitgever: Hollandia, Uitgeverij
Bijzonderheden: paperback, rugkaft is verkleurd
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 4,10 (binnen Nederland)
Meer info:
In mei 1940 voerde Nederland een wanhopige strijd met de Duitse overvaller. Dramatische hoogtepunten waren onder meer de gevechten in de Grebbelinie, in Rotterdam en de strijd tegen luchtlandingstroepen in het hart van het land. In het noorden hadden Hitlers troepen de Friese kust bezet. Na een voorafgaande verkenning begonnen ze een aanval over de Afsluitdijk; een aanval die echter grondig werd afgeslagen.
Deze 4de druk van Afsluitdijk 1940 beoogt aan de hand van nagenoeg alle op dit gebied beschikbare Nederlandse en Duitse documentatie een zo objectief mogelijke reconstructie van de strijd te geven. //

Recensie(s) :
Ten aanzien van de geschiedschrijving over de militaire schermutselingen op Nederlands grondgebied tijdens de Duitse inval in mei 1940 is luitenant-kolonel b.d. E.H. Brongers een begrip. Als oud beroepsofficier en oud docent publiceerde hij inmiddels zestien toonaangevende boeken over deze ingrijpende gebeurtenissen in de recente Nederlandse geschiedenis. 'Afsluitdijk 1940' is een geheel herziene en geactualiseerde uitgave van het boek, dat oorspronkelijk in 1977 werd uitgegeven. Vooral de laatste decennia komen ook van Duitse zijde steeds meer originele documenten beschikbaar, die een vernieuwde publicatie rechtvaardigen. Nauwgezet beschrijft Brongers op boeiende wijze de Nederlandse verdedigingsvoorbereidingen, het Duitse aanvalsplan, de Duitse opmars en de gevechten in Groningen, Drente en Friesland, de strijd om de Wonsstelling, de militaire incidenten op het IJsselmeer en uiteindelijk de gevechten rond Kornwerderzand en de Afsluitdijk. In deze uitgave heeft hij de meest recente gegevens verwerkt over de samenstelling en de bewapening van de Duitse aanvalsmacht. De auteur is er zondermeer in geslaagd om een objectieve reconstructie te geven van een bewogen periode. Veel ooggetuigenverslagen verlevendigen zijn verslag. Met zwartwitfoto's, kaarten en registers.
Verder lezen

Het Viooltje uit Almelo

particulier
Let op!!! Het (bestel)bericht van Boekwinkeltje het Viooltje kan in Uw spam box belanden. Graag even checken, indien geen bericht is ontvangen.
Verzendkosten volgens het tarief van post.nl binnen Nederland.
België Tussen de 100 gram en 350 gram € 7,75
Tussen de 350 gram en 2 kilo zijn de verzendkosten € 9,30
Esoterie-Streekboeken Twentse-Achterhoekse-Kinderboeken-Avi kinderleesboek(en) Lemniscaat, Christofoor enz. Handwerkboeken-Dierenboeken-Bladmuziek-Jachtboeken-en vele andere onderwerpen!
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brongers - Afsluitdyk 1940 / druk 1977 Brongers - Afsluitdyk 1940 / druk 1977

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Viooltje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Het Viooltje
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Viooltje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Viooltje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Het Viooltje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.