Balfoort, Bram & Jan van Dixhoorn - Ademen wij vanzelf? - Adem

Schrijver:
Titel: Ademen wij vanzelf? - Ademhaling als sleutel tot ontspanning in het dagelijks leven
ISBN: 9789024643066
Taal: Nederlands
Uitgever: Bosch & Keuning
Bijzonderheden: 4e druk 1985, 216 blz., paperback - redelijk - naam op schutblad - buitenkant wat smoezelig - lichte gebruikssporen
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 4,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Ja, we ademen vanzelf. We hoeven er niet bij te denken. Ook wanneer we slapen gaat de ademhaling door. Maar we ademen niet op de meest gemakkelijke manier; gewoontes verstikken de mogelijkheden van ons lichaam. We ademen niet vanzelf volgens het natuur-patroon. Daardoor raken we snel buiten adem, worden we moe of duizelig van diep ademen, verliezen we de beheersing over onze stem op moeilijke momenten en zijn we vatbaar voor overspanning.

De gewone manieren van ademen ('borst vooruit, buik in', schouders optrekken en zwaar snuiven) zijn niet natuurlijk, niet ontspannen en kosten onnodig veel energie. Ontspannen en laag met de buik ademen gaat moeiteloos en geeft een groot uithoudingsvermogen ('lange adem'). Bij mensen die geheel in rust zijn bewegen de onderbuik en de rug mee op de ademhaling. Dat is de natuurlijke beweging, die dieren en kleine kinderen toepassen. Een ontspannen ademhaling is een beweging van de gehele romp en staat los van de lichaamsbeweging met armen en benen. In de borstkas bevinden zich weliswaar de longen die de lucht ontvangen, maar de ruimte voor de lucht ontstaat door een kleine volumeverandering van de hele romp.

Het is typerend voor onze tijd dat we oefeningen nodig hebben om de natuurlijke ademhaling, die bij de geboorte aanwezig was, opnieuw aan te leren. De oefeningen in dit boek gaan veelal precies tegen de gewoonte in en daarom moet men er aanvankelijk steeds bij denken. Maar wie deze moeite neemt, ervaart al gauw meer ruimte om te ademen en voelt zich letterlijk opgelucht. Men wordt zich bewust van de mogelijkheden en gaat geleidelijk beter ademen.

Het materiaal voor dit boek is geput uit jarenlange praktijk-ervaring. Na vier jaar studie en samenwerking vatten de schrijvers de hoofdzaken samen, in de hoop dat hun ervaring gemeengoed wordt. Bram Balfoort (overleden in 1990) was van oorsprong zanger en dankte veel aan de lessen van Gerhard Meijer. Hij ontwikkelde een ademtherapie voor astma, emfyseem en hyperventilatie, die hij onder meer in een Academisch Ziekenhuis toepaste. Jan van Dixhoorn, arts, werkt part-time in de hartrevalidatie waar hij een methode voor adem- en ontspanningsinstructie voor hartpatiënten ontwikkelde. Hij is in 1991 gepromoveerd op een wetenschappelijk onderzoek naar het effect van deze oefeningen op het herstel na hartinfarct.
Verder lezen

Book4Book uit Alkmaar

Logo Book4Book

Boeken worden gratis bezorgd in Alkmaar en directe omgeving binnen een straal van 10km. Voor bestellingen boven de 20,00 euro hoeft u geen verzendkosten te betalen.
De aangegeven verzendkosten gelden voor Nederland. Verzendkosten naar andere landen worden per bestelling overeengekomen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Book4Book

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Book4Book
  • Na uw bestelling ontvangen u en Book4Book een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Book4Book vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Book4Book kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.