Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1

Schrijver:
Titel: Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970.
Taal: Nederlands
Uitgever: Aprillis. Zaltbommel.
Bijzonderheden: 2004, 1e druk, 375 pagina's, gebonden, A4 formaat, Conditie: In bijna nieuwstaat. Zie foto's.
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 6,75 (binnen Nederland)
Meer info:
De Oranje Lijn was een Rotterdamse rederij die bestond van 1937 tot 1970. Schepen die vernoemd waren naar leden van het vorstenhuis onderhielden een verbinding tussen Nederland en de Grote Meren in Canada en de Verenigde Staten van Amerika. Dat was een moeilijke route over de zee en over kanalen met sluizen met het risico bij het invallen van de winter ingevroren te raken.

De rederij was inventief en concentreerde zich tijdens de wintermaanden op de fruitvaart op de Middellandse Zee. Het was de kunst om in het voorjaar de concurrentie voor te blijven en weer zo vroeg mogelijk de Grote Meren te bereiken.

Later breidde de rederij zich uit en voer ook op andere havens. Sinds 1958 maakte de lijn deel uit van andere rederijen, de KPM en de HAL.

De schrijver, Arjen Klein, vertelt over het gewaagde begin en de speciale schepen, over problemen als oorlog, concurrentie en nieuwe ontwikkelingen, over de techniek van de schepen en over het leven aan boord.
Verder lezen

Toetje uit Apeldoorn

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970. Klein. Arjen. - Varen in de lijn van Oranje. Oranje Lijn 1937-1970.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Toetje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Toetje
  • Na uw bestelling ontvangen u en Toetje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Toetje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Toetje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.