Montaigne, M. de - Reis naar Italie. Een reis naar Italie via Z

Schrijver:
Titel: Reis naar Italie. Een reis naar Italie via Zwitserland en Duitsland in 1580-1581/ druk 1
ISBN: 9789029027069
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2003, 319pp, paperback *lichte gebruikssporen (rug verkleurd) maar ziet er verder keurig uit*
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In september 1580, vlak na de eerste publicatie van zijn beroemd geworden Essais, vertrok Montaigne met een klein gezelschap voor een Italiaanse reis, die uiteindelijk ruim een jaar in beslag zou nemen.
Afgezien van de kuuroorden waar hij verlichting voor zijn diverse lichamelijke kwalen zocht, had Montaigne geen ander doel dan een zo interessant en veelzijdig mogelijke reis te maken, en daarin een tijdelijke afwisseling te vinden voor de toestand in Frankrijk, met zijn burgeroorlogen, en voor zijn eigen huiselijke beslommeringen. Dat hij in die opzet ook voor de moderne lezer geslaagd is, bewijst hij - samen met zijn persoonlijke secretaris, die het eerste deel van het reisjournaal heeft opgetekend - door de pakkende en natuurlijke manier waarop over de belevenissen onderweg wordt verhaald. Montaignes bijna onvermoeibare nieuwsgierigheid naar opmerkelijke feiten en bezienswaardigheden maakt dit boek niet alleen tot een rijke bron van wetenswaardigheden over het reizen in het zestiende-eeuwse Europa, maar ook tot een van de vroegste voorbeelden van de mediterrane reisliteratuur.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Montaigne, M. de - Reis naar Italie. Een reis naar Italie via Zwitserland en Duitsland in 1580-1581/ druk 1

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Nogmeerboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Nogmeerboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en Nogmeerboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Nogmeerboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Nogmeerboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.