Andreas Block - Waanzin & natuur

Schrijver:
Titel: Waanzin & natuur
ISBN: 9789085061540
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Bijzonderheden: Veel bladzijden met potlood, pen of marker bewerkt. Kan ook een beschadiging, of grote vouw hebben.. Conditie: Redelijk. Editie: 1. Jaar: 2006. Taal: Nederlands.
Prijs: € 12,20
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
Darwins evolutietheorie heeft een enorme impact op ons mens- en wereldbeeld. Ook in de psychiatrie spelen darwinistische thema's zoals de 'mind-body kwestie' en het 'nature-nurture debat'. De Block benadrukt dat het darwinistische standpunt rekening houdt met alle factoren - dus genen en opvoeding - en dat het darwinisme daardoor ook intrinsiek verbonden is met de psychologie en de antropologie. Cultuur speelt een heel belangrijke rol bij het tot stand brengen van psychische stoornissen en bij het onderscheiden van normaal en abnormaal. Maar ook zeggen deze laatste twee iets over de cultuur. In hoeverre bepalen psychische stoornissen onze sociale en culturele omgeving en welke darwinistische principes liggen daaraan ten grondslag? Kenmerkend is dat de evolutietheorie zoekt naar ultieme verklaringen en oorzaken terwijl andere wetenschappen zich meer toeleggen op nabije antwoorden. De evolutietheorie zegt volgens de auteur daarom meer iets over 'zin'. Een must voor alle gedragswetenschappers.


--------------------------------------------------------------------------------
over de serie:
De reeks Psychiatrie & Filosofie (onder redactie van prof.dr. Gerrit Glas) richt zich op disciplines in de geneeskunde en op de gedragswetenschappen waarvan de beoefenaars vaak worden geconfronteerd met filosofische vragen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

Logo boekenbalie

Als u op 1 van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop. Hier kunt u het boek bestellen door uw gegevens in te vullen en vervolgens met Ideal of bancontact betalen. Het is niet mogelijk boeken af te halen. - Op voorraad in ons magazijn. - Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden. - Stevig verpakt - We verzenden ook naar België voor € 6,75 - Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Andreas Block - Waanzin & natuur